Se schimbă garda în zeci de şcoli din judeţ. Aproape 40 de candidaţi n-au promovat proba scrisă, alţi 23 nu s-au înscris la concurs. Cine a promovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu spune că noii directori vor fi numiţi după încheierea concursului FOTO: Adevărul
Inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu spune că noii directori vor fi numiţi după încheierea concursului FOTO: Adevărul

În decembrie, cel mai probabil, zeci de şcoli din judeţ vor avea directori noi. Este vorba în primul rând de cele conduse de directori care nu s-au înscris la concurs, dar şi de cele conduse de directori care nu vor promova concursul aflat în desfăşurare.

Prima probă a concursului de directori de şcoală, desfăşurată miercuri, 12 octombrie 2016, n-a fost o reuşită pentru 38 de cadre didactice care vizau un post de director sau director adjunct. Aceştia n-au întrunit punctajul minim (35 de puncte) pentru a putea susţine interviul, probă programată în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Tot de la proba de ieri au lipsit 12 candidaţi înscrişi.

Pe de altă parte, 23 de directori în funcţie la această dată nu s-au înscris din start la concurs. Aceştia, dar şi directorii care s-au prezentat la concurs, dar nu îl promovează, conform metodologiei  îşi vor pierde funcţia. Când se va întâmpla schimbarea de gardă nu s-a stabilit încă.

„În perioada 17 octombrie – 17 noiembrie vom programa candidaţii pentru interviu, iar numirile se vor realiza după încheierea concursului, probabil în decembrie“, a declarat preşedintele comisiei judeţene de concurs, inspectorul şcolar general-adjunct Victor Iacobescu.

Cât despre proba susţinută ieri, s-au înregistrat şi punctaje aproape de maxim (Marian Anghel , Adriana Mirela Miu, ambii cu 48,75 puncte), dar şi surprize la directori şi directori adjuncţi aflaţi în funcţie. Rezultatele obţinute la proba scrisă le puteţi vizualiza AICI.

În Olt au fost scoase la concurs 169 posturi de director de şcoală, pentru care s-au înscris 183 de candidaţi, şi 38 posturi de director adjunct, pentru care s-au arătat interesate doar 37 cadre didactice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite