Scandal la tribunal în cazul crimelor din Caracal. „Traficanţilor, mafioţilor! Ne-aţi vândut fata!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii familiei Dincă - fiica, cei doi fii şi soţia - au refuzat să depună mărturie în instanţă FOTO. A.M.
Membrii familiei Dincă - fiica, cei doi fii şi soţia - au refuzat să depună mărturie în instanţă FOTO. A.M.

Un nou termen în procesul crimelor de care este acuzat Gheorghe Dincă, bărbatul care le-ar fi răpit, violat şi ucis pe Luiza Melencu şi pe Alexandra Măceşanu, a avut loc  miercuri, 28 iulie 2021, la Tribunalul Olt. Băieţilor lui Dincă li s-a strigat „mafioţilor, traficanţilor!“.

Procesul crimelor de la Caracal continuă la Tribunalul Olt cu audierea martorilor. Miercuri, 28 iulie 2021, au fost citaţi opt martori, printre aceştia şi fiica, cei doi fii şi soţia presupusului criminal Gheorghe Dincă, din Caracal.  Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie 2019 din Caracal, Gheorghe Dincă recunoscând, chiar în urmă cu doi ani (28 iulie 2019), că a răpit-o, a violat-o şi a ucis-o. Familia Luizei Melencu insistă însă în continuare să creadă că tânăra nu a fost ucisă, ci traficată printr-o reţea de trafic de persoane de care nu doar Dincă, ci şi familia acestuia nu ar fi străini. Mama Alexandrei Măceşanu, fata răpită în 24 iulie 2019 tot de Dincă, a avut în schimb, aşa cum s-a întâmplat la toate termenele, o atitudine foarte rezervată, refuzând să facă declaraţii.

„Ne-au dat câte 500 lei amendă“

A fost din nou tensiune atât în sala de judecată, cât şi în faţa tribunalului. Fiica lui Dincă i-a spus judecătoarei că se foloseşte de dreptul pe care i-l dă legea şi nu depune mărturie. La fel a vrut să facă şi soţia lui Dincă, însă ar fi avut momente în care a căutat, a spus bunicul Luizei, Stelian Iordache, prezent în sală, o încuviinţare prin gesturi de la soţul său. A fost momentul în care Stelian Iordache i-a atras atenţia judecătoarei că membrii familiei Dincă îşi fac semne, încercând să comunice.

„Judecătoarea îi ajută pe cât e posibil, le dă şi indicaţii şi sfaturi cu ce trebuie să facă. (...) Doamna judecătoare, indiferent cine ar zice şi ce ar face, nu e corectă. Ne-a dat câte 500 lei amendă“, a spus Iordache, la ieşirea din sală. Revolta sa, pe care a manifestat-o şi în sală, nu s-ar fi lăsat fără urmări, bunicul, mama şi mătuşa Luizei fiind amendaţi cu câte 500 lei fiecare după ce toţi trei au reclamat acelaşi aspect.

   

Nemulţumită de cele întâmplate, şi anume de faptul că niciun membru al familiei Dincă nu a depus mărturie, a fost şi avocata familiei Melencu, Carmen Obârşanu, care nu s-a sfiint să o acuze pe judecătoarea Diana Cotoi că ar fi o protectoare a clanurilor interlope.

„Îl înjur că aşa vreau eu, vreau să-l înjur!“

Şedinţa de judecată a fost întreruptă de două ori, prima dată pentru o urgenţă, a doua oară ca urmare a cererii de recuzare a judecătoarei, formulată de avocata familiei Melencu. Cererea a fost respinsă, şedinţa s-a reluat, fiind audiaţi ceilalţi martori prezenţi.

La final a crescut din nou tensiunea, mătuşa Luizei Melencu alergându-l pe unul dintre fiii lui Gheorghe Dincă, în faţa Tribunalului Olt, cu jandarmii pe urme. Oamenii legii au fost sancţionaţi verbal de câţiva susţinători ai familiilor celor două fete ucise prezenţi la acest termen, reproşându-li-se că îi persecută tot pe cei care ar trebui sprijiniţi.

„L-am înjurat că aşa vreau eu să-l înjur! Îl înjur. Ce, v-am înjurat pe dumneavoastră?!“, s-a arătat revoltată sora Monicăi Melencu, împiedicată de jandarmi să ajungă la unul dintre fiii lui Dincă. Tensiunea a crescut din nou când din sediul Tribunalului Olt au ieşit şi ceilalţi membri ai familiei Dincă, îndreptându-se către maşină. „Huo, mafioţilor, traficanţilor!“, „Ai vândut-o, mă, că era frumoasă, ai luat bani pe ea, mă, nenorocitule?!“, i-a strigat şi bunica Luizei unuia dintre fiii lui Dincă. Totul s-a încheiat cu plecarea familiei Dincă, fiul aflat la volanul unei autoutilitare întorcând pe linia continuă pentru a nu mai fi obligat să treacă cu maşina prin faţa familiei Melencu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Raportul complet al MAI despre crimele de la Caracal: mama Alexandrei, sunată de un bărbat care i s-a adresat cu „mama soacră“, în timp ce era lângă un poliţist

Criminalul de la Caracal acceptă arestul preventiv. Avocat: Există suspiciuni cu privire la alte crime

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite