Reacţia şefului PNL Olt, după plecarea senatoarei Siminica Mirea la PSD: „Mandatul este al colegilor mei, care au luptat într-un judeţ crunt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Olt şi-a menţionat poziţia, în cadrul unei conferinţe de presă, în cazul senatoarei Siminica Mirea, care luni, 25 iunie 2018, şi-a anunţat în plen trecerea la PSD.

Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt, a criticat dur decizia colegei sale de a părăsi barca liberală, cu atât mai mult într-un moment delicat, în pragul unei moţiuni de cenzură a Opoziţiei.

„Lăsaţi-ne pe noi să facem ceea ce considerăm că este drept, să ducem mai departe doctrina liberală, dacă nu vă regăsiţi aici şi dacă urmăriţi din politică cu totul şi cu totul altceva! Am văzut foarte multe distribuiri ale acestor articole legate de plecarea dumneaei, de către foarte mulţi simpatizanţi şi membri PSD. Este un trofeu. Dacă dumneaei îşi închipuie, şi este o persoană cu oarecare experienţă politică, că va fi pusă în primele rânduri prin acest gest, eu îi spun că se înşeală, astfel de oameni niciodată nu vor fi apreciaţi, niciodată nu vor fi respectaţi“, a declarat Voiculescu, vorbind despre faptul că în 2016, la întocmirea listelor de candidaţi pentru Parlament, Siminica Mirea ar fi fost beneficiara unor jocuri de culise. La acel moment, pe locul 1 la Senat ar fi figurat iniţial numele fostului preşedinte al filialei, Ion Moisescu, decedat anul trecut, însă „de la Bucureşti listele s-au întors cu dumneaei pe primul loc“.

„Când noi, iată, suntem în ajunul unei moţiuni de cenzură, ne-a arătat caracterul ei adevărat. Pentru un astfel de om, un liberal adevărat a fost înlăturat, prin acele jocuri de culise la care dumneai făcea referire. Da, şi o spun cu toată convingerea şi cu toată responsabilitatea o spun, au fost nişte jocuri de culise prin care dumneaie a ajuns pe poziţia 1 la lista de la Senat. Este păcat pentru munca colegilor mei din judeţ, pentru cei care au trudit în alegeri pentru ca un om să ajungă senator. Este păcat şi este o lipsă de respect faţă de colegii mei din judeţ“, a spus Voiculescu, cerându-i, totodată, fostei colege să-şi depună mandatul şi vorbind despre faptul că va înainta un proiect legislativ prin care primarii şi parlamentarii care părăsesc formaţiunea pe listele căreia şi-au câştigat mandatul să-şi piardă de drept şi funcţia.

Imagine indisponibilă

„Eu am să propun colegilor mei un proiect legislativ în care atât primarii, cât şi parlamentarii care părăsesc listele partidului, pe care au fost aleşi, să-şi piardă mandatele, cum se întâmplă la consilierii locali şi judeţeni. Oare în 2016 Partidul Naţional Liberal a fost bun, când ţi-a făcut campanie şi a luptat pentru tine, iar o lună, un an, doi mai târziu nu mai este bun? Dar, du-te, omule, lasă-ţi mandatul, şi cu această ocazie îi solicit public să-şi depună mandatul! Acest mandat nu este al ei, este al PNL - filiala Olt. Este al colegilor mei care au luptat într-un judeţ crunt, din punct de vedere politic. Nu este al meu, nu este al dumneai, este al colegilor mei din PNL care au muncit pentru el“, a mai spus Voiculescu, amintind, totodată, că senatoarea le-ar fi angajat la cabinetul parlamentar pe fiicele directorului APM Olt: „Nu le cunosc, departe de mine gândul de a le jigni în vreun fel, dar oare este moral să angajezi fetele unui reprezentant marcant PSD, un om care în alegeri a stat constant în partea de nord a judeţului, de multe ori cu maşina de serviciu, este moral, este corect faţă de colegii mei, este moral faţă de acest partid?“, a mai spus Voiculescu.

Siminica Mirea a fost aleasă senator pe listele PNL Olt în decembrie 2016, fiind la primul mandat. A mai ocupat funcţia de consilier judeţean, după plecarea lui Darius Vâlcov din PDL, către PSD, Siminica Mirea fiind cea care a asigurat conducerea filialei decimate după acea plecare. Unirea PDL cu PNL a găsit-o, de altfel, în fruntea partidului, multă vreme vorbindu-se de probleme în sânul PNL, deşi, oficial, Siminica Mirea a respins constant acele informaţii.

Soţul senatoarei, Ionel Mirea, este primar al comunei Crâmpoia şi membru PNL, preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, precizând că nu s-a luat niciun moment în calcul o excludere a sa din partid.

Siminica Mirea s-a ferit până în acest moment de o declaraţie publică, singura schimbare fiind pe contul său de Facebook, unde la fotografia de copertă nu se mai regăsesc însemnele PNL.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite