Ramiro a fost condamnat definitiv: va sta după gratii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramiro
Vasile, alături de avocata Nina Pascu, pe scările Judecătoriei Slatina... (Foto: Mugurel Manea)
Ramiro Vasile, alături de avocata Nina Pascu, pe scările Judecătoriei Slatina... (Foto: Mugurel Manea)

Ramiro Vasile, fost DJ şi ex-preşedinte al organizaţiei de tineret a PNL Slatina, va merge la închisoare. El a fost condamnat, miercuri – 12 decembrie, la doi ani închisoare cu executare în recursul judecat la Curtea de Apel Craiova vizând procesul unde a fost acuzat de ucidere din culpă a unui jandam într-un accident. Iniţial, acesta a fost condamnat la patru ani cu suspendare.

Sentinţa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova răstoarnă decizia iniţială pronunţată de Judecătoria Slatina în luna iunie a.c., când a fost condamnat la patru ani închisoare cu suspendare, plus încă trei ani “de încercare”. În afară de acest aspect, el mai era obligat, prin aceeaşi hotărâre judecătorească, la plata unor daune civile în cuantum de peste 1,3 milioane ron (13,1 miliarde lei vechi, n.a.).

Reamintim că Ramiro a ajuns în faţa instanţei după ce, în noaptea de 18/19 octombrie 2010, a provocat un accident de circulaţie la Pădurea Sarului dintre oraşul Slatina şi comuna Găneasa, în urma căruia un jandarm, Cristinel Voicu, a decedat.

Verdictul magistraţilor craioveni vine la câteva zile după ce, la aceeaşi instanţă a Curţii de Apel, un alt process a fost “întors” complet, lucru ce face să se ridice anumite întrebări asupra judecătorilor slătineni vizavi de modul de a judeca o cauză. Astfel, vineri – 7 decembrie, Gabriel Diaconu, fost viceprimar al Slatinei în perioada iunie 2004 – aprilie 2006, a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare după ce, la Slatina, judecătorii de aici au decis în primă fază (pe fond, n.a.) să primească patru ani cu suspendare. Gabi Diaconu se află, de ieri, încarcerat în Penitenciarul din Craiova unde îşi va ispăşi sentinţa.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite