PSD Olt mai racolează un traseist politic: deputatul PDL Daniel Bărbulescu

0
0

Daniel Bărbulescu, deputat şi prim-vicepreşedinte al PDL Olt, a anunţat, astăzi, că şi-a depus adeziunea la PSD, partid pe care l-a părăsit în urmă cu patru ani. Gestul său survine ca urmare a excluderii din PDL după ce, săptămâna trecută, a votat în Parlament moţiunea de cenzură a USL.

Alăturarea lui Daniel Bărbulescu (31 de ani) la tabăra PSD nu este de mirare deoarece se auzise că aceasta va fi mutarea lui încă dinainte ca el să voteze moţiunea de cenzură de vineri ce a dus la demiterea Guvernului Ungureanu.

Mai exact, zvonurile îl dădeau ca şi plecat din PDL (partid pe listele căruia a fost ales deputat în 2008, n.a.) la scurt timp după ce Darius Vâlcov, bun prieten şi fost primar PDL al municipiului Slatina în ultimii opt ani, a demisionat din "partidul portocaliu" pe 27 martie şi a semnat adeziunea pe PSD o săptămână mai târziu.

Daniel Bărbulescu a fost, până acum două zile, candidatul PDL la Consiliul Judeţean Olt. El a îndeplinit funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Slatina a partidului şi, totodată, pe cea de prim-vicepreşedinte al PDL Olt. Plecarea lui Bărbulescu din partidul ce a reprezentat, până săptămâna trecută - formaţiunea de guvernământ, nu surprinde deoarece acesta pare să se fii specializat în astfel de mutări în momente-cheie.

Astfel, în 2008, în plină campanie electorală şi cu nici două săptămâni înainte de alegerile locale, acesta a abandonat PSD pe listele căruia urma să candideze de pe prima poziţia la Camera Deputaţilor şi în cadrul căruia activa din anul 2001 (după ce, anterior, a fost membru al PDSR, n.a.).

Rând pe rând, tânărul deputat de azi şi-a modelat discursul în funcţie de partidul pe care, vremelnic, l-a reprezentat, dar şi interesele pe care le-a urmărit. De astăzi, 1 mai 2012, Daniel Bărbulescu a revenit în PSD. Rămâne de văzut cât timp va rămâne aici de data aceasta.

Senatorul Mihai Niţă, preşedinte interimar al PDL Olt, a declarat despre plecarea colegului său de Parlament: "Nu îl putea ţine nimeni cu forţa în partid. Dacă aşa a considerat că trebuie să procedeze, asta este. Problema este că noi a trebuit să găsim rapid un al candidat care să îl înlocuiască în cursa pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie pentru care dl. Bărbulescu fusese deja nominalizat".

Citeşte şi:
Vâlcov şi Stănescu şi-au depus candidaturile

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Slatina şi din judeţ despre campanie, alegeri şi candidaţi! Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012!

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite