Protest inedit la Direcţia de Tineret şi Sport. Cu spatele la fotograf, angajaţii ameninţă că se poate ajunge la încetarea activităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu sunt membri de sindicat, angajaţii Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Olt s-au aflat astăzi, între 11,00 şi 12,00, în faţa instituţiei, protestând pentru a semnala că au fost constant ocoliţi de măririle salariale.

Angajaţii DJTS au protestat semnalând „starea dramatică a salarizării din întreg sistemul teritorial al MTS“. Au abordat aceeaşi formă de protest în toată ţara, greva de avertisment, alegând să stea cu faţa spre instituţie şi cu spatele la fotografi, sugerând, astfel,poziţia ministerului, care, spun angajaţii, a întors spatele instituţiilor din teritoriu şi nu caută soluţii pentru cererile angajaţilor.

Concret, greviştii sunt nemulţumiţi că au fost constant ocoliţi de majorările de salarii aplicate în sectorul bugetar şi că, mai mult, şefii instituţiilor nu pun în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens (Decizia CCr nr. 794/2016), angajaţii simţindu-se „umiliţi de sistem“. Greva de avertisment va fi urmată de declanşarea conflictului de muncă, acţiuni de pichetare a Ministerului şi Sportului şi se poate ajunge până la încetarea activităţii, au precizat aceştia, conform unui comunicat de presă.

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite