Primul avocat din oficiu a dezvăluit cum a mărturisit Gheorghe Dincă cele două crime: „Chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acest poliţist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Alexandru, avocatul care l-a reprezentat din primul moment al preluării dosarului de către DIICOT, a dezvăluit într-un interviu televizat cum a ales Gheorghe Dincă, suspectat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, să mărturisească cele două crime.

Gheorghe Dincă a refuzat, timp de două zile, să recunoască în faţa anchetatorilor că el este cel care le-a omorât pe cele două fete dispărute din Caracal, Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), deşi sub ochii lui poliţiştii care au descins, în dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie 2019, în locuinţa lui au găsit într-un incinerator din curte oase calcinate, resturi dentare şi câteva bijuterii în cenuşă. Refuzul a fost categoric, a declarat primul său avocat din oficiu, Bogdan Alexandru, desemnat de Baroul Dolj să-l reprezinte, până duminică după-amiază.

Decizia clientului său de a mărturisi, duminică, 28 iulie 2019, că este autorul celor două crime l-a luat prin surprindere pe avocat, a declarat acesta într-un interviu realizat de România TV.

„Nu puteai să te gândeşti că urmează o recunoaştere“, a spus avocatul. Momentul mărturisirii a intervenit, însă, la foarte scurt timp de la discuţia lui Gheorghe Dincă cu un anume poliţist. „A cerut să stea de vorbă cu un poliţist. A cerut să stea de vorbă singur cu acel poliţist. Imediat (n.r. – după discuţie) a recunoscut.  E vorba de minute“, a spus avocatul. „Acel poliţist a discutat inclusiv cu soţia dânsului“, a precizat avocatul Bogdan Alexandru, menţionând că cel mai probabil poliţistul solicitat de inculpat nu este un poliţist din Dolj, pentru că nu l-a văzut în rândul acestora. Conform unui jurnalist România TV, cel care, de altfel, a realizat interviul cu avocatul Bogdan Alexandru, numele poliţistului ar fi Marius Preda.

Avocatul a relatat pe larg ce a supus inculpatul în timpul audierilor şi a menţionat chiar şi detalii privind solicitările lui Gheorghe Dincă pe perioada cercetărilor, faptul că a cerut să vorbească cu membrii familiei şi că soţia este cea care i-a dus hainele de schimb solicitate.

CITIŢI ŞI: Ce le-a declarat Dincă anchetatorilor cu privire la Luiza: „Făcea aluzie să-i dau bani şi i-am oferit o partidă de sex, dar se prefăcea că nu vrea“
 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite