Primele cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în unităţile şcolare din Olt. Cursurile au trecut în online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scoli blaj

În trei unităţi şcolare din judeţul Olt, însă sunt semnale că şi în altele apar cazuri, au fost confirmate infectări cu SARS-CoV-2.

Debutul şcolii în scenariul verde a adus, cum era de aşteptat, şi primele teste pozitive în rândul personalului, dar şi în rândul elevilor. Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina este pe lista unităţilor în care s-au confirmat cazuri de infectare, la fel Colegiul Economic „P.S. Aurelian“ Slatina şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal. La „Ion Minulescu“ Slatina este vorba de un elev din ciclul primar, iar la celelalte două unităţi şcolare, doi elevi de liceu. Cursurile celor trei clase au trecut în online.

În cazul ultimei unităţi şcolare amintite, LT „Mihai Viteazul“ Caracal, directorul şcolii, prof. Liviu Mitroi, a menţionat că este vorba de un elev din clasa a XII-a, care a venit la şcoală marţi şi miercuri, însă joi, pentru că s-a simţit rău, a rămas acasă. A făcut şi un test, iar vineri s-a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2. Băiatul se află izolat la domiciliu, iar acum se simte bine. „Am vorbit în fiecare zi cu el, i-am spus să ţină legătura şi cu colegii cu care a intrat în contact direct. Eu sper că nu s-a mai infectat nimeni, am respectat toate normele, distanţare, măşti, măsurarea temperaturii la accesul în şcoală. Clasa a trecut acum în online. Părinţii băiatului au teste negative. Copiii se simt bine, profesorii se simt bine, băiatul a rămas acasă de la primele semne, sper că nu vor mai fi cazuri“, a declarat directorul liceului.

S-a făcut, în week-end, şi dezinfectarea clasei şi a holului, însă elevii vor rămâne timp de 14 zile în online. Caracalul era, oricum, oraşul în care cursurile au loc după scenariul galben, însă clasele a XII-a vin fizic la şcoală.

Un alt caz, al unui profesor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran“, structura din Drăgăneşti-Olt, a fost adus la cunoştinţa colegilor în ultimele 24 ore. Profesorii din această unitate se află, însă, până la 1 octombrie, în perioada de formare a grupelor, interacţiunea cu elevii fiind minimă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite