Primarul Balşului, sabotat de scarlatina preşcolarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşcolarii nu evită grădiniţa de teama scarlatinei
Preşcolarii nu evită grădiniţa de teama scarlatinei

Direcţia de Sănătate Publică Olt confirmă un focar de scarlatină la Grădiniţa cu Program Normal nr. 6 Balş. Acesta a căpătat importanţa cuvenită pentru autorităţi abia atunci când scarlatina a sabotat acţiunea primarului Mădălin Teodosescu, acesta invitând preşcolarii la un teatru pentru copii.

Focar de scarlatină la Grădiniţa cu Program Normal nr.6 Balş. Direcţia de Sănătate Publică Olt a confirmat deja şapte cazuri, copiii fiind internaţi la Spitalul nr. 1 Craiova, iar alţi trei copii sunt suspecţi. Deşi primul caz a fost înregistrat pe 11 mai, abia pe 26 mai, când deja erau înregistrate trei cazuri, a fost anunţat DSP-ul, iar primăria a aflat ieri, când copiii erau invitaţi la un spectacol de teatru organizat de edilul Mădălin Teodosescu.

image

Creşa şi grădiniţa funcţionează în acelaşi imobil

Motivaţii pe bâjbâială
Totul a pornit de la un caz suspect înregistrat la Creşa nr.1, care funcţionează în acelaşi imobil cu grădiniţa la care învaţă 220 de preşcolari, împărţiţi pe opt grupe, cu 40 mai mulţi decât capacitatea normală. Scarlatina s-a extins la grădiniţă, circa 15-20 de copii ai căror părinţi nu-i pot lua acasă după program fiind găzduiţi după-amiaza la creşă. Cum s-a ajuns ca situaţia să fie scăpată de sub control? Directorul spune că de caz s-a ocupat medicul de colectivitate, acesta nu a făcut faţă deoarece este singurul pentru întreaga populaţie şcolară a oraşului, DSP a fost anunţat târziu, iar primărul spune ba că a fost anunţat de părinţi, ba că a aflat abia când să ia copiii la teatru. Deşi la creşă nu s-a confirmat niciun caz, iar primăria confirmă că s-a făcut dezinfecţie, aceasta primeşte amendă de la DSP, în timp ce grădiniţa, unde dezinfecţia s-a făcut abia vineri, la două săptămâni după primul caz înregistrat, a scăpat de amendă.

Interzis la spectacol

Pentru a evita riscul transmiterii scarlatinei, preşcolarii au ratat spectacolul oferit de primar. „Micuţii bălşeni nu s-au mai putut bucura de foarte mulţi ani de un spectacol de teatru în oraş. Întrucât consiliul local a refuzat să aprobe finanţarea unui spectacol, am invitat în nume personal Teatrul pentru Copii din Galaţi. M-am dus să-i invit la teatru pe copii. Am primit acceptul directorului de la Grădiniţa nr.6 cu promisiunea să le fie puse la dispoziţie două microbuze pentru transportul la Casa de Cultură. Nu mi s-a spus nimic despre cazurile de scarlatină. A doua zi când au venit microbuzele, mi s-a spus că nu pot veni, deoarece este focar”, explică primarul situaţia.

Directorul Marieta Neacşu

Directorul Marieta Neacşu

În replică, directorul Marieta Neacşu se scuză spunând că indicaţia de a nu ieşi în colectivitate a fost primită de la o asistentă a DSP şi că nu a fost nimic premeditat pentru a-l lăsa pe primar fără spectatori. Lucru demonstrat prin faptul că cei 50 de preşcolari ai grădiniţei care învaţă într-un alt corp de clădire au fost prezenţi la spectacol.


Află mâine condiţiile în care învaţă preşcolarii de la GPN 6 pe slatina.adevarul.ro

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite