Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu: “Voi vota pentru eutanasierea maidanezilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Gigel Ştirbu este noul lider interimar al PNL Olt... (FOTO: Mugurel Manea)
Deputatul Gigel Ştirbu este noul lider interimar al PNL Olt... (FOTO: Mugurel Manea)

Problema câinilor fără stăpân începe să-i acapareze, încet-încet, şi pe politicienii din judeţul Olt. Preşedintele interimar al filialei PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va vota pentru eutanasierea maidanezilor în ziua în care legea pe această temă va fi supusă aprobării în plen.

Declaraţia şefului peneliştilor de la Olt a fost făcută duminică – 8 septembrie, cu prilejul primei sale apariţii în postura oficială - fie ea una interimară - de preşedinte al PNL Olt. Acesta a spus că, deşi iubeşte animalele şi câinii în mod special, nu poate alege aceste animale în locul oamenilor. Ştirbu s-a arătat îngrijorat de faptul că în ţara noastră se mai poate discuta de problema câinilor fără stăpân în secolul XXI.

“Ne tot văităm de ani de zile că nu avem bani pentru drumuri, pentru bolnavi de cancer sau pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru medicamente compensate, că salariile şi pensiile sunt mici, dar se găsesc bani pentru ONG-urile care, chipurile, se ocupă de maidanezi. Mi se pare anormal, şi îmi asum ceea ce spun, ca sute de milioane de euro să fie <<sifonate>> pentru îngrijirea unor animale care, după câteva zile, sunt sterilizate şi, apoi, retrimise în stradă, unde sunt un adevărat pericol pentru toată lumea. Suntem în secolul XXI, suntem ţară-membră a Uniunii Europene, mi se pare total anormal ce se întâmplă la noi!”, a declarat Gigel Ştirbu.

Liderul penelist de la Olt  a mai spus că îi este ruşine că ţara noastră ocupă din nou atenţia presei internaţionale cu un fapt ce nu ne face deloc un serviciu, ci dimpotrivă.

“Ştiu că aţi urmărit mass-media din străinătate şi aţi văzut că iarăşi suntem pe prima pagină cu acest caz al maidanezilor, toate lumea se cruceşte! Este total anormal ca un om să fie omorât de câini pe stradă! Cum va fi legea aceasta a maidanezilor – nu ştiu, dar, dacă legea va menţiona eutanasierea acestor animale, atunci eu voi vota pentru eutanasierea maidanezilor, şi să ştiţi că îmi asum acest lucru indiferent dacă  iubitorii de animale sau mai ştiu eu cine din judeţ nu îmi va mai acorda votul în viitor. Îmi asum această responsabilitate. Şi eu iubesc animalele, ştiţi bine educaţia pe care o am şi profesia mea (preot, n.a.), dar, în această situaţie, nu am încotro decât să votez pentru eutanasiere”, a mai precizat Ştirbu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite