Portul Corabia, preluat de Consiliul Judeţean Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Corabia... (FOTO: skyscrapercity.com)
Portul Corabia... (FOTO: skyscrapercity.com)

Portul la Dunăre din oraşul Corabia, judeţul Olt, ar putea fi modernizat şi reinclus în viaţa social-economică a urbei menţionate după ce, astăzi, a fost aprobată preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean. Reprezentanţii instituţiei promit că vor căuta fonduri europene pentru a moderniza portul. O firmă urmează a fi înfiinţată de C.J. Olt pentru a revitaliza portul menţionat printr-o serie de lucrări de reamenajare.

Iniţiativa ca Portul Corabia să treacă în administrarea Consiliului Judeţean (C.J.) Olt aparţine Ministerului Transporturilor şi vine ca urmare a divizării Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu în societate pe acţiuni, cea care a avut în subordine - până acum - porturile din ţară, dar nu a făcut mai nimic pentru dezvoltarea lor. Schimbarea proprietarului portului menţionat a fost aprobată în plenul unei şedinţe a Consiliului Judeţean Olt derulată astăzi la Slatina, membrii acestui for aprobând în unanimitate acest lucru.

„Noi am vrut, iniţial, ca Portul Corabia să treacă în administrarea Consiliului Local din oraşul Corabia, că doar acolo se află acesta, dar cei de la minister (Ministerul Transporturilor, n.a.) nu au fost de acord şi au cerut expres să intre în administrarea Consiliului Judeţean. Oricum, este bine că s-a întâmplat acest lucru, dar noi credem că ar fi mai indicat un parteneriat între Consiliul Local al oraşului Corabia şi Consiliul Judeţean Olt, dar asta este. Acum, cel mai bun lucru în urma preluării portului Corabia de către Consiliul Judeţean Olt este că putem prelua noi iniţiativa în ce priveşte această locaţie, adică putem accesa fonduri europene. Dacă situaţia ar fi continuat ca până acum, acest port nu ar fi avut niciun viitor, însă lucrurile se vor schimba”, a declarat preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu.

Portul din oraşul Corabia nu va fi administrat în mod direct de către C.J. Olt, ci de o firmă ce urmează a fi special înfiinţată în acest sens de diriguitorii instituţiei judeţene. În cadrul acestei noi societăţi comerciale, C.J. Olt va deţine o pondere de 75% din acţiuni, statul român – prin Ministerul Transporturilor – va avea 5 %, iar restul de 20% va aparţine SC Fondul Proprietatea SA.

Pe modelul portului Corabia, CJ Olt şi-a manifestat disponibilitatea de a prelua şi Herghelia Slatina (Depozitul de armăsari, n.a.), pe care intenţionează să o resusciteze şi să o modernizeze pentru a-i da o utilitate.
 

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite