Poliţişti agresaţi în timpul unei acţiuni rutiere.  „L-a apucat de gulerul de la geacă şi l-a lovit în zona coastelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost agresaţi fizic şi verbal de doi cetăţeni din Slatina FOTO: arhiva Adevărul
Poliţiştii au fost agresaţi fizic şi verbal de doi cetăţeni din Slatina FOTO: arhiva Adevărul

Doi poliţişti de la Biroul Rutier au fost agresaţi, săptămâna trecută, în timpul unei acţiuni pe linia disciplinării participanţilor la trafic. Agresorii sunt în arest.

În timpul amplei acţiuni desfăşurate pe raza judeţului Olt, în 13 decembrie 2017, acţiune la care au participat, în tot judeţul, poliţişti din cinci judeţe, doi agenţi din Slatina au fost agresaţi de două persoane, în cartierul Grădiştea.

Totul a pornit de la faptul că agresorii au acroşat, în trafic, maşina Poliţiei, continuându-şi drumul spre partea de jos a municipiului Slatina, spre cartierul Grădiştea. Poliţiştii şi-au anunţat colegii prin staţie, iar în cartierul menţionat s-a format un filtru. La un moment dat, cei doi poliţişti care au format filtrul au identificat autoturismul care corespundea descrierii colegilor, încercând să-l oprească. În stradă deja se adunaseră zeci de persoane, care au permis primului autoturism să treacă, dar au blocat maşina poliţiei.  Cei care se aflau iniţial în autoturism au coborât, la volan a urcat un al treilea, iar maşina s-a făcut nevăzută. Cei care au acroşat maşina poliţiei nu s-au oprit însă, ci i-au agrsat pe cei doi poliţişti, atât verbal, cât şi fizic.

„Conducătorul autovehiculului respectiv, inculpatul M.T, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a respectat semnalele poliţistului rutier şi a încercat să fugă pe strada Grădişte. Pe strada respectivă se adunase o mulţime de aproximativ 50 de persoane, alertaţi de semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie. Mulţimea respectivă a permis trecerea autovehiculului urmărit, în care se aflau pe locul şoferului inculpatul M.T şi pe locul pasagerului dreapta-faţă inculpatul M.I blocând trecerea autospecialei de poliţie. 
După ce inculpaţii au coborât, în autovehicul s-a urcat o altă persoană din grup, rămasă neidentificată şi a continuat deplasarea cu autovehiculul respectiv, pentru a-l ascunde şi îngreuna cercetările organelor de poliţie,“, au redat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina firul evenimentelor.

Evenimentul nu s-a încheiat aici. Cei doi bărbaţi au mers glonţ la poliţişti, ameninţându-i şi chiar agresându-i. „Inculpatul M.T s-a deplasat pe partea stângă a autospecialei, la geamul portierei stânga-faţă ameninţând cu moartea organele de poliţie şi adresând injurii. Inculpatul M.I    s-a deplasat pe partea dreaptă a autospecialei, unde se afla partea civilă Agent Şef  C.M.D., care avea mâna dreaptă pe pistol iar mâna stângă pe lateralul uşii, solicitându-i inculpatului să elibereze calea de acces. În acel moment inculpatul M.I a lovit cu mâinile puternic în portiera dreapta-faţă prinzându-i persoanei vătămate mâna stângă  între caroserie şi portieră, aceasta suferind leziuni traumatice“, spun procurorii.

Unul dintre agresori a rupt-o la fugă, după sosirea întăririlor poliţiştii identificându-l şi încercând să-l imobilizeze. A urmat o nouă „rundă“, suspectul prinzându-l pe unul dintre poliţişti de guler şi lovindu-l în zona coastelor.

„Partea civilă Agent Şef C.M.D. s-a urcat în autovehicul şi a aşteptat sosirea întăririlor, care fuseseră solicitate anterior. În acest interval de timp inculpatul M.I a adresat ameninţări cu moartea şi exercitarea de acte de violenţă faţă de organele de poliţie. La vederea celorlalte echipaje de poliţie şi jandarmerie mulţimea s-a dispersat, iar echipajul format din Agent Şef C.M.D şi Agent Principal B.M.M, a pornit în căutarea autovehiculului respectiv, care a fost descoperit pe un drum neasfaltat, acoperit cu pături, cu geamul stânga faţă deschis.

Ulterior echipajul s-a întors pe strada Grădişte, unde fusese anunţat că a fost identificat inculpatul M.T. În momentul în care partea civilă Agent Şef C.M.D a coborât din autospecială, iar  în fugă a început deplasarea către el, inculpatul M.I, care l-a apucat de gulerul de la geacă şi l-a lovit în zona coastelor. Din certificatul medico-legal nr. 1145/A2 rezultă că partea civilă Agent Şef C.M.D a suferit traumatism mână stângă falangă şi traumatism hemitorace dreapta, necesitând 5-6 zile de îngrijiri medicale“, au arătat în continuare procurorii.
Cei doi bărbaţi au fost în cel din urmă reţinuţi, la două zile, pe 15 decembrie 2017, fiind învinuiţi de ultraj şi arestaţi pentru 30 de zile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite