Piste pentru biciclete pe opt străzi din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slatina va depune un proiect pe fonduri nerambursabile pentru a amenaja piste pentru biciclete pe opt străzi din municipiu. Dacă iniţiativa va "prinde", aceasta va fi extinsă şi la nivelul altor artere din municipiu

Pasionaţii de biciclism din Slatina îşi vor putea vedea visul cu ochii. În maximum un an, municipalitatea va amenaja piste pentru biciclete pe nu mai puţin de opt din străzile urbei. Iniţiativa vine după ce consilierii locali au aprobat, marţi după-amiază, un proiect de hotărâre pentru obţinerea unei finanţări de la Fondul Naţional de Mediu care a lansat ieri o sesiune de depunere de proiecte pentru asemenea investiţii. Valoarea totală a finanţării pe care primăria intenţionează ca să o atragă în acest sens se ridică la aproape 3,2 milioane lei, din care autorităţile vor contribui cu 20,32% din valoarea totală a proiectului.
Potrivit planurilor oficiale, pistele vor măsura în total 14.060 metri şi vor ocupa o suprafaţă de 243.910 mp de pe opt dintre arterele Slatinei. Arterele unde vor apărea “drumurile” pentru biciclişti sunt: bulevardul A.I. Cuza, strada Cireaşov, strada Crişan, strada Drăgăneşti, strada Piteşti, strada Primăverii, strada Ecaterina Teodoroiu şi strada Artileriei, între gară şi str. Ecaterina Teodoroiu.

Cu bicicletele pe trotuar

Amenajarea pistelor pentru biciclişti ridică însă unele probleme sesizate şi de consilierii locali. Astfel, se pare că autorităţile vor să traseze aceste piste pe trotuare, lucru cu care nu toată lumea este de acord. Constantin Popescu, consilier local, a reproşat reprezentanţilor municipalităţii acest lucru şi a atras atenţia că lăţimea trotuarelor urbei nu ar permite realizarea unei asemenea investiţii: “Eu nu sunt împotriva ideii, dar totul trebuie făcut cu cap. Trotuarele din Slatina nu sunt atât de late încât să facem piste pee le pentru biciclete. În afară de faptul că se va îngusta spaţiul şi-aşa redus de pe trotuare, există un real pericol al producerii de accidente şi nu e de glumă. Îşi asumă Primăria responsabilitatea pentru astfel de cazuri ?!”.
Viceprimarul Ana Anghel a replicat că lucrurile nu trebuie văzute atât de negativ: “Trebuie să începem şi noi de undeva. Eu zic că este un lucru bun, toate oraşele mari au asemenea piste pentru biciclete”.
Nici slătinenii nu par a fi de acord cu amenajarea de piste pentru biciclişti pe trotuare. “Nu am nimic împotriva bicicliştilor, dar cum să meargă pe trotuar cu bicicletele ?! Să circule pe stradă, acolo e locul lor, nu? Ce înseamnă prostia asta?! Acum nu le mai ajung nici străzile?!”, s-a întrebat retoric Izabela Turcu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite