Peste 3.500 de olteni, cu cardurile blocate în plină perioadă de concedii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii Fiscului au dreptul, prin lege, să blocheze cardurile/conturile datornicilor
Inspectorii Fiscului au dreptul, prin lege, să blocheze cardurile/conturile datornicilor

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a pregătit o surpriză cât se poate de neplăcută pentru un număr deloc de neglijat de locuitori ai judeţului. Astfel, peste 3.500 de persoane s-au trezit cu cardurile şi conturile blocate în plină perioadă estivală exact când aveau mai mare nevoie de bani.

Situaţia deloc de invidiat a apărut luna trecută, după ce persoanele respective au omis în mod constant, în ultimele luni, să îşi achite datoriile constând fie în credite restante, fie în alte tipuri de debite. Numărul de carduri blocate în luna iulie de către oamenii Fiscului de la Olt este cel mai mare de a începutul anului. Demn de menţionat este că această măsură este lunar pusă în practică de finanţişti, numărul “ghinioniştilor” schimbându-se de la o lună, la cealaltă.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt, instituţia menţionată a blocat luna trecută un număr de 3.532 conturi bancare reprezentând 10,8 milioane lei. Simultan, alte 441 de persoane din judeţ s-au trezit cu popriri pe venituri deoarece persoane cunoscute pe care au fost de acord să le gireze anterior în diferite tranzacţii comerciale “au uitat” să îşi plătească datoriile acumulate cu prilejul încheierii afacerii menţionate.

Tot pentru a recupera din datoriile rău-platnicilor, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a emis un număr de 1.321 titluri executorii pentru debite în sumă totală de 7,05 milioane lei. De asemenea, în acelaşi scop, inspectorii fiscali au aplicat şi cinci sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în valoare de 311.821 lei”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al AJFP Olt.

În urma măsurilor de executare silită mai-sus meţionate puse în aplicare luna trecută, Fiscul oltean a recuperat 5,7 milioane de lei. Din această sumă, cea mai mare parte a intrat la buget de pe urma blocării conturilor/cardurilor bancare ale datornicilor, respectiv aproape 2,9 milioane de lei. Pe locul secund în topul măsurilor eficiente de executare fiscală silită în rândul datornicilor se află primul pas al procedurii menţionate, pas ce constă, practic, în anunţarea debitorului despre începerea executării silite, fără a mai fi însă nevoie ulterior de aplicarea vreunei alte forme de recuperare a datoriei deoarece, între timp, contribuabilul respectiv îşi achită rapid datoriile - de frică. Astfel, nu mai puţin de 2,73 milioane lei au fost recuperaţi de la datornici doar în urma acestei măsuri.

Fiscul oltean va continua să aplice şi în lunile ce urmează planul anterior menţionat de măsuri “de intimidare” în rândul contribuabililor pentru recuperarea datoriilor.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Datornici executaţi ”pe bandă rulantă” de la Fiscul oltean

Oltenii cu bonuri fiscale câştigătoare la a doua Loterie a ANAF, aşteptaţi să-şi revendice premiile

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite