Persoanele cu handicap din Slatina, „undă verde” a doua oară la alimentele de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina a reluat, de astăzi, luni – 30 martie, distribuirea pachetelor cu alimente de la Uniunea Europeană către persoanele cu handicap din municipiu. Aceasta este a doua oară când autorităţile locale distribuie alimentele menţionate şi aceasta deoarece au fost numeroşi beneficiari în prima etapă care nu s-au prezentat pentru a intra în posesia pachetelor alimentare.

De aproximativ două săptămâni, Direcţia pentru Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) Slatina redistribuie din pachetele cu alimente sosite de la U.E. în cadrul unei a doua etape. Autorităţile locale au reluat procedura după ce, în cadrul primei etape derulate la finele anului trecut şi începutul acestui an, nu toate persoanele beneficiare aflate pe listele primăriei pentru a primi alimente de la UE s-au şi prezentat la locul de distribuţie, respectiv cantina fostului Liceu de Construcţii „Ion Mincu”.

Până acum au primit încă o dată din alimentele menţionate de la UE persoanele ce primesc ajutor social şi alocaţie de susţinere a familiei şi şomerii. Acum a venit rândul persoanelor cu handicap (respectiv însoţitorii acestora, n.r.) să se prezinte pentru a mai lua din pachetele alimentare de la UE.

"Pentru că ne-au rămas mai multe pachete cu alimente decât am crezut a trebuit ca, acum, în cadrul celei de-a doua etape de redistribuire a pachetelor, să dăm câte două pachete cu alimente în loc de unul. A trebuit să procedăm în acest mod pentru că vorbim despre alimente perisabile şi ar fi păcat să se strice când puteam face ca acestea să ajungă tot la oameni, scop pentru care această acţiune a fost demarată iniţial”, a declarat Nora Popescu, director executiv DPAS Slatina.

Persoanele cu handicap sau însoţitorii acestora sunt aşteptaţi timp de trei zile la locul anterior menţinat de distribuire a alimentelor de la UE, respectiv de luni – 30 martie, până miercuri – 1 aprilie. Programul orar între care oamenii sunt aşteptaţi să-şi ridice pachetele este între orele 09.00-16.00. Pe listele de la Ministerul Muncii au fost înscrise 5.129 de persoane beneficiare din Slatina, dar numărul pachetelor primite este de peste 8.000.

Ce conţin pachetele cu alimente de la UE

Pe lângă actul de identitate prezentat în original, beneficiarii vor avea asupra lor copii ale documentelor de mai jos, pe care le vor preda responsabilului cu distribuirea alimentelor: - act identitate beneficiari (buletin / carte identitate, certificat de naştere pentru minorii sub 14 ani); - document din care să rezulte că, la data distribuirii alimentelor, persoana în cauză face parte dintr-un grup ţintă; - certificat de încadrare în grad de handicap grav şi accentuat.

Tichetele menţionate, fără valoare financiară, au inscripţionate: numele persoanei beneficiare, CNP, componenţa coşului alimentar şi data de valabilitate. Valoarea ajutoarelor alimentare de la UE a crescut faţă de anii anterioro – de la 80 lei, la 128 lei. Faţă de anul trecut, pachetele vor conţine cantităţi mai mici de făină şi mălai, dar mai multe conserve de carne, ulei, zahăr şi paste făinoase; nu se vor mai acorda roşii în bulion, miere şi zacuscă. Practic, fiecare beneficiar va primi alimentele în două cutii sigilate, cu conţinut identic, ce vor conţine: ulei – 4 litri, zahăr – 4 kg., făină – 6 kg., mălai – 6 kg., paste făinoase (400 g.) – 2 pungi, conservă carne de porc (300 g.) – 8 cutii, conservă carne de vită (300 g.) – 6 cutii, conservă pate de ficat (200 g.) – 10 cutii.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Sărbătorile de iarnă i-au “moleşit” pe nevoiaşii Slatinei: alimentele de la UE zac uitate în depozit

Aşteptarea a luat sfârşit la Slatina: au sosit alimentele de la UE pentru persoanele nevoiaşe

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite