Percheziţii la trei primării din Olt într-un nou dosar de achiziţii fictive de mobilier urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Politisti - perchezitii

Poliţiştii din Olt au descins joi-dimineaţă, 13 februarie 2020, la trei primării din Olt şi la sediile/domiciliul reprezentanţilor unor firme bănuite că nu au livrat mobilierul urban pentru care au semnat contracte cu autorităiule publice.

În total se efectuează şase percheziţii, urmând să fie duse la audieri, cu mandat, trei persoane, respectiv reprezentanţii firmelor cercetate, care sunt din Mărunţei şi Drăgăneşti. Anchetatorii au descins la primăriile din Măprunţei, Dăneasa şi Drăgăneşti-Olt, acestea fiind cele care ar fi acceptat să le fie livrate cantităţi mai mici decât în contract.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, acuzaţiile fiind cele de abuz în serviciu.

„Astfel, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2009-2016, trei administraţii locale din judeţul Olt ar fi efectuat plăţi în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverşi agenţi economici pentru achiziţionarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari.

În baza unor mandate de aducere, 3 persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt  pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale“, menţionează IJP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite