Operaţiile de la Spitalul Judeţean Slatina, luate la puricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)
Spitalul Judeţean Slatina   (FOTO: Mugurel Manea)

Luni, 5 mai, au început, la Spitalul Judeţean din Slatina, o serie de controale ce vizează în principal secţiile de chirurgie, dar şi cele cele de ORL şi ginecologie. Acţiunea a fost demarată la doar câteva zile după declanşarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii descoperite la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Controlul se va finaliza până pe data de 30 mai.

Controlul de la Spitalul Judeţean din Slatina va fi efectuat de către o comisie mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, respectiv de la Direcţia de Sănătate Publică Olt. Echipele de control vor verifica modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate, urmând ca informaţiile să fie coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi CAS Olt.

Spitalul Judeţean Slatina nu este singurul care va fi prins în plasa acestor controale, ci se alătură altor 76 de spitale din ţară. Acţiunea vizează în principal secţiile de chirurgie, dar şi cele cele de ORL şi ginecologie.

Controalele se vor încheia pe data de 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Controalele au fost demarate ca urmare a scandalului privind decontările ilegale de operaţii de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală şi se desfăşoară în baza unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS.

Mai puteţi citi:

VIDEO-FOTO  Parcare de 15 miliarde lei vechi la Spitalul Judeţean din Slatina

Doi doctori de la Spitalul Judeţean Slatina, condamnaţi "cu executare" pentru moartea unui copil de nouă ani

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite