“Olimpiada Liceelor - 2014” Slatina îşi află sâmbătă învingătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a IX-a ediţie a manifestării inter-liceale din municipiul Slatina “Olimpiada Liceelor”, organizată de Primăria Slatina, a ajuns la final. Juriul competiţiei, derulată aproape pe tot parcursul lunii mai, va desemna, sâmbătă – 24 mai, câştigătorii ediţiei din acest an. Primăria şi Consilul Local au pus la bătaie un buget de 4,2 miliarde lei vechi pentru această ediţie, din care 800 milioane lei vechi sunt doar banii pentru premii.

După trei săptămâni intense de concursuri organizate între cele nouă licee din Slatina participante la manifestarea devenită deja tradiţie “Olimpiada Liceelor”, suspansul este la maximum. Evenimentul educativ-sportiv a constat în participarea elevilor din cadrul tuturor liceelor slătinene la diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice. Ediţia din acest an a competiţiei a cuprins şase secţiuni: artistică, sport, diverse discipline de învăţământ, abilităţi practice, voluntariat şi “Europarlamentarul de Slatina”.

Secţiunea “Abilităţi practice” a presupus efectuarea de lucrări de întreţinere şi reparaţii efectuate în cadrul fiecărui liceu participant, lucrări în valoare de 9.000 lei stabilite de juriul competiţiei şi de conducerea liceului respectiv. Secţiunea “Voluntariat” a urmărit implicarea elevilor în orice fel de acţiune umanitară: ecologizare, protecţia mediului etc., fără ca participanţii să fie limitaţi doar la asemenea idei.

Primăria Slatina şi Consiliul Local au aprobat pentru ediţia a noua a manifestării menţionate nu mai puţin de 423.00 lei (4,2 miliarde lei vechi). Sâmbătă – 24 mai, la sfârşitul competiţiei, juriul va anunţa clasamentul final în urma centralizării punctajelor obţinute în urma probelor de concurs de către fiecare liceu din Slatina. Totul va avea loc ca şi în anii trecuţi – pe esplanada din centrul oraşului, adunarea “delegaţiilor” urmând să aibă loc după orele 16.00, pentru ca, la orele 17.00, să se ajungă la punctul culminant: anunţarea câştigătorilor.

Premiile puse la bătaie de autorităţile locale nu sunt deloc de neglijat, de unde se poate înţelege uşor încrâncenarea liceenilor participanţi: liceul de pe locul 1 va primi dotări la alegere în valoare de 35.000 lei, locul 2 – 20.000 lei, locul 3 – 15.000 lei, iar liceul de pe locul 4 va primi 10.000 de lei. Elevii celorlalte licee care nu se vor regăsi în primele patru nu vor avea nici ei motive prea mari de nemulţumire deoarece se liceele lor se vor alege cu dotări la alegere în sumă de 3.000 lei/unitate. De asemenea, şi în acest an se va acorda un premiu celei mai performante şi fair-play galerii de liceu, ai cărei membri îşi vor împărţi suma de 1.500 de lei.
 

Mai puteţi citi:

Luni începe “Olimpiada Liceelor” la Slatina

“Olimpiada Liceelor 2013” Slatina şi-a desemnat câştigătorii

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite