O femeie izolată la domiciliu în Slatina din cauza noului coronavirus a plecat spre aeroport. Poliţiştii au dat-o în consemn la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a spus că are bilet şi că se îndreaptă spre aeroport, pentru a părăsi ţara FOTO: arhiva
Femeia a spus că are bilet şi că se îndreaptă spre aeroport, pentru a părăsi ţara FOTO: arhiva

DSP Olt a anunţat pentru a patra oară în patru zile poliţia pentru a gestiona situaţiile persoanelor care pleacă de la domiciliu în perioada de izolare impusă în procedura de limitare  răspândirii noului coronavirus. O femeie şi-a anunţat medicul de familie că este în drum spre aeroport, aceasta fiind dată în consemn la frontieră.

Este deja al patrulea caz în care persoane aflate în procedura de izolare la domiciliu din cauza noului coronavirus părăsesc locuinţa, deşi s-au angajat în scris să nu o facă până la expirarea celor 14 zile de izolare.

DSP Olt a anunţat astăzi după prânz poliţia pentru a da de urma unei femei care ar fi trebuit să stea izolată la domiciliu până în 10 martie. Femeia a venit în România din Italia, dintr-o zonă de risc, impunându-se izolarea. Medicul de familie a luat în fiecare zi legătura cu aceasta, pentru a i se monitoriza starea de sănătate, până astăzi, când femeia a transmis că se află în drum spre aeroport, fără a preciza spre ce aeroport se îndreaptă. Şi-a închis şi telefonul, astfel că poliţiştii nu au reuşit, până la ora redactării acestei ştiri, să o localizeze.

„Am fost sesizaţi în jurul orei 12,55 de către reprezentanţii DSP Olt asupra faptului că o femeie de 41 ani din Slatina, care se afla în izolare la domiciliu fiind monitorizată de către DSP nu a mai fost găsită. În urma contactării telefonice ar fi  spus că este în drum spre aeroport, după care şi-a închis telefonul. S-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind dată în consemn la frontieră“, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cursul zilei de duminică un alt bărbat, din Oboga, a fost întors din drum de poliţişti, acestuia fiindu-i aplicată şi o amendă, iar cu o zi înainte, tot un bărbat, a fost găsit în Craiova, deşi ar fi trebuit să se afle izolat la domiciliu în Slatina. Toţi au spus că vor să plece din ţară.

O situaţie specială a fost cea a şase cetăţeni chinezi care au fost nevoiţi să părăsească un hotel din Slatina, cu destinaţia Drăgăşani, judeţul Vâlcea, după ce nu le-a mai fost prelungită şederea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite