Numărul cazurilor de gripă a trecut de 30 în Olt. Ultimii pacienţi diagnosticaţi sunt doi copii şi un angajat al Pirelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

31 de cazuri confirmate de gripă s-au adunat în judeţ, în ultima raportare a DSP Olt, de astăzi, fiind menţionate alte trei cazuri: doi copii, de 3, respectiv 2 ani şi 4 luni, şi un adult, salariat al societăţii Pirelli Tyres. De 30 dintre acestea este responsabil virusul tip A subtip H1, existând şi un caz cu virus A subtip H3.

Copilul de 3 ani frecventează Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7  (Corp A) din Slatina, fiind înscris în grupa mică, dar în această săptămână nu a fost adus la grădiniţă, spun cadre didactice din cadrul unităţii.

Salariatul Pirelli Tyres este din Slatina, are 45 de ani şi, conform datelor stabilite în urma anchetei epidemiologice, s-a vaccinat antigripal în sezonul 2015/2016.

În cazul copiilor boala a debutat brusc. Febra mare – 39,5 grade Celsius şi tusea au fost simptome comune, alte simptome identificate fiind: rinită, coriză, tulburări digestive, faringită, cefalee, mialgii.

Şi în cazul adultului boala a debutat brusc, însă temperatura n-a trecut de 38,5 grade Celsius, pacientul prezentând în schimb astenie, curbatură, mialgii, cefalee, tuse, expectoraţie.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt internaţi patru pacienţi diagnosticaţi cu gripă, în 17 februarie un alt pacient, de 75 ani, cu mai multe probleme de sănătate, fiind transferat la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti.

„Pacienţii sunt în stare bună, nu avem cazuri grave. Gripa este o boală care se tratează acasă, dacă nu există complicaţii. În general menţinem pacienţii până la confirmarea diagnosticului în laborator, chiar dacă starea lor s-a îmbunătăţit şi ar putea fi externaţi mai devreme. Pacienţii sunt contagioşi cinci zile de la debutul bolii.“, a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, dr. Cătălin Pătru.

În stocul antiepidemic al Direcţiei de Sănătate Publică Olt există 80 de doze de vaccin, iar instituţia nu a mai solicitat o nouă tranşă, se precizează în comunicatul DSP.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite