Muncitori arşi de vii în urma unei explozii la Bărăşti-Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele exploziei au ajuns iniţial la Spitalul Judeţean Slatina, apoi au fost transferate... (FOTO: Adevărul)
Victimele exploziei au ajuns iniţial la Spitalul Judeţean Slatina, apoi au fost transferate... (FOTO: Adevărul)

Doi bărbaţi au ajuns la spital cu răni grave după ce au fost victimele unei explozii produse sâmbătă seară într-un sat din comuna Bărăşti, judeţul Olt. Mai exact, cei doi muncitori sudau la amenajarea unui bazin de apă când, la un moment dat, o explozie puternică a avut loc în perimetrul unde aceştia îşi desfăşurau activitatea. Din cauza gravităţii rănilor, victimele au ajuns la Spitalul de Arşi din Capitală.

Incidentul a fost semnalat în jurul orelor 18.00 în  urma unui apel la dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Apelul telefonic anunţa faptul că, în satul Bărăşti de Vede din comuna Bărăşti, a avut loc un accident în urma căruia două persoane au suferit arsuri grave şi necesitau îngrijiri medicale urgente.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj de paramedici SMURD şi unul de pompieri de la Staţia Scorniceşti a I.S.U. Olt, precum şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt de la Slatina. Odată ajunşi la locul accidentului, salvatorii au găsit ambele victime mutate de la locul unde avusese loc propriu-zis explozia iniţială, acestea fiind extrase din perimetru şi aşezate de către colegi în afara zonei unde lucrau.

“Când au ajuns oamenii noştri la locul accidentului au găsit doi bărbaţi ce aveau nevoie urgentă de îngrijri medicale de specialitate, având arsuri serioase pe suprafaţa corpului. Aceştia au fost transportaţi la spital după ce au fost stabilizaţi”, a precizat Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media al ISU Olt.

Răniţii, transportaţi la Bucureşti

Paramedicii au preluat şi transportat de la locul exploziei un bărbat de 33 de ani, Ştefan N., care a fost transportat la secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina în stare conştientă, prezentând arsuri de gradul II şi III la nivelul feţei şi membrelor superioare.

De asemenea, echipajul sosit în ajutor la aceeaşi intervenţie de la Serviciul de Ambulanţă Slatina l-a preluat pe celălalt bărbat, Marin I., în vârstă de 43 de ani. Şi aceasta prezenta arsuri la de gradul II şi III la nivelul feţei şi membrelor superioare, destinaţia sa iniţială fiind tot Spitalul Judeţean din Slatina. Câteva ore mai târziu, ambele victime au fost transportaţe la aeroportul din municipiul Craiova de unde, apoi, au fost preluate de două elicoptere SMURD şi transferate la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Din primele cercetări se pare că victimele lucrau la amenajarea unui bazin cu apă pentru societatea Petrom, ce are sonde pe raza localităţii, şi foloseau aparatură de sudare în momentul producerii deflagraţiei. Pentru analizarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul a fost constituită o comisie care se va ocupa de acest lucru, împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite