„Moromeţii 2“ ajunge la Caracal pe 8 noiembrie. Regizor: „Am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana care va duce prin ţară cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, ajunge la Caracal pe 8 noiembrie, cu o săptămână mai devreme de data fixată, 16 noiembrie, pentru proiecţia pe marile ecrane din toată ţara.

Caracalenii vor avea privilegiul să vadă „Moromeţii 2“ la Teatrul Naţional, joi, 8 noiembrie 2018, cu o săptămână mai devreme decât data programată pentru proiecţia pe marile ecrane din ţară, graţie turneului de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film, acest turneu cuprinzând peste 50 de oraşe. Continuarea filmului Moromeţii, care vine după mai bine de 30 de ani, este poate cel mai aşteptat film al anului, acelaşi regizor ca şi în cazul peliculei „Moromeţii“, Stere Gulea, declarând: „E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”.

Din distribuţie, una de excepţie, fac parte: Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi debutantul în rol principal Iosif Paştina (Niculae Moromete), alături de  Răzvan Vasilescu (Cocoşilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea ((Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moaşei), Florin Zamfirescu (Ţugurlan), George Mihăiţă (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (Directorul şcolii). Costul unui bilet pentru proiecţia de la Caracal este 15 lei. 

„Filmările pentru Moromeţii 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvenţelor fiind turnate în aceeaşi casă, din acelaşi sat (Talpa, judeţul Teleorman) în care a fost realizat şi primul film în 1985. Pre-producţia părţii a doua a durat mai bine de un an – casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu şi Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Şirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeaşi Dana Bunescu, câştigătoare a 6 premii Gopo până în prezent, pentru montaj şi sunet. Machiajul şi coafura sunt semnate de Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu şi Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu. Fotograful afişului oficial este Alex Gâlmeanu“, sunt informaţiile postate pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Caracal.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite