Minor din Caracal, după gratii pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au reuşit să obţină trimiterea după gratii fie şi pentru două săptămâni...
Poliţiştii au reuşit să obţină trimiterea după gratii fie şi pentru două săptămâni...

Judecătoria oraşului Caracal din judeţul Olt a dispus reţinerea unui minor de 14 ani acuzat de poliţişti pentru comiterea mai multor furturi săvârşite în ultimele două luni. Astfel, potrivit cercetărilor oamenilor legii, minorul cu pricina s-ar fi specializat în furturi din locuinţe şi firme de pe raza oraşului de baştină. Acum, tânărul se află după gratii pentru următoarele 15 zile.

Magistraţii de la Judecătoria Caracal au emis, miercuri – 28 august, mandat de arestare preventivă pe timp de 15 zile împotriva unui minor de 14 ani, din municipiul Caracal, suspectat a fi autorul unei infracţiunii de furt calificat.

În fapt, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, minorul este suspectat de faptul că, în seara zilei de  10 iunie, ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa unui cetăţean din municipiul Caracal de unde, ulterior, a sustras mai multe obiecte din aur şi bani.

“Minorul în cauză, deşi are doar 14 ani, este acuzat că a sustras, în data de 10 iunie, de la locuinţa unui cetăţean din Caracal, obiecte de valoare evaluate la suma totală cumulată de aproape 100.000 de lei. Ulterior stabilirii sale ca autor al acestei fapte, acelaşi minor a fost identificat ca fiind autorul altor patru furturi comise în perioada ultimelor două luni, infracţiuni săvârşite tot pe raza municipiului Caracal. Aceste fapte figurau în evidenţele noastre, iniţial, cu autori necunoscuţi”, a afirmat comisar-şef Claudia Radu, purtător de cuvâţnt al IPJ Olt.

Până la acest moment, poliţiştii au putut recupera, din prejudiciul total al infracţiunilor menţionate şi estimat la 150.000 lei, doar aproximativ 50 %.

Minorul se află acum încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Slatina din cadrul I.P.J. Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite