„Micul Hercule“ şi fratele său, vedete în „Daily Mail“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giuliano Stroe, alias "Micul Hercule" (stg.), alături de fratele său, Claudiu, şi tatăl lor  (FOTO: Facebook)
Giuliano Stroe, alias "Micul Hercule" (stg.), alături de fratele său, Claudiu, şi tatăl lor  (FOTO: Facebook)

Cei mai puternici copii din lume, cum au fost denumiţi fraţii Giuliano (9 ani) şi Claudiu (7 ani) Stroe din comuna Icoana, judeţul Olt, au ajuns vedete internaţionale după ce povestea lor a ajuns luni - 26 mai, şi în cel mai citit ziar online din lume: ediţia electronică a „Daily Mail“. Articolul prezintă nu doar o fotogalerie cu cei doi culturişti minori români, dar vorbeşte şi despre intenţia părinţilor de a emigra în Marea Britanie.

Ziariştii britanici nu s-au zgârcit defel la cuvinte în a-i prezenta pe cei doi puşti români care sunt demult vedete în presa de la noi. Regimul draconic pentru vârsta lor la care sunt supuşi de către tatăl lor, Iulian Stroe, practicant şi el de culturism la un moment dat, ar fi menit, se arată în reportajul dedicat sportivilor minori români, să le asigure unei vieţi mai bune atât pentru ei, dar şi pentru întreaga lor familie. Cel puţin astfel este descrisă încercarea tatălui lor de a-şi face băieţii cei mai puternici copii din lume. Accentul este pus pe antrenamentul pe care cei doi copii îl urmează zilnic: şedinţe de câte două ore cu gantere de 4 kg./fiecare, plus alte exerciţii similare, totul pentru “construirea” unor bicepşi şi a unui piept cât mai proeminent pentru vârsta lor.

Intitulat “Meet the world's strongest boys: The Romanian siblings, aged nine and seven, who are put through gruelling two-hour sessions each day” ("Iată-i pe cei mai puternici puşti din lume: fraţii români de nouă şi şapte ani, care fac zilnic antrenamente extenuante de câte două ore"), reportajul nu uită să menţioneze tentativele tatălui celor doi micuţi culturişti de a-şi transforma copiii în vedete pe vremea când erau în Florenza (Italia), toţi apărând în mai multe emisiuni televizate din această ţară. Ziariştii englezi vorbesc şi despre faptul că “Micul Hercule”, cum este alintat Giuliano Stroe - vedeta familiei, în vârstă de numai nouă ani, a intrat, tot pe atunci, în Cartea Recordurilor, deşi avea doar cinci ani: atunci, băieţelul a impresionat juriul şi publicul unei emisiuni de televiziune din Peninsulă mergând rapid în mâini pe o distanţă de zece metri. De atunci şi până în prezent, el a apărut în mai multe filmuleţe postate de tatăl lor pe Internet în timp ce execută diverse antrenamente. De aproape doi ani, capul familiei l-a angrenat în acest sens şi pe Claudiu, fratele mai mic al lui Giuliano, de numai şapte ani.

“Planuri: românii Giuliano Stroe, de nouă ani, şi fratele său, Claudiu – şapte ani, se antrenează zilnic în cadrul unor şedinţe de culturism de câte două ore în speranţa găsirii faimei şi norocului. Familia lor intenţionează să se mute în Marea Britanie, unde dl. Stroe are în plan să ajungă pentru a-şi găsi o slujbă sau pentru a găsi sponsori financiari pentru cei doi fii sportivi ai săi în speranţa  că aceasta va duce călătoria fiiilor săi într-ale culturismului către noi cote de audienţă”, se arată în reportajul citat.

Apel disperat pentru un job de pe Facebook

Se pare că articolul ziariştilor britanici a apărut după ce, săptămâna trecută, “Micul Hercule” a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj (scris într-o limbă engleză “de baltă” de către cineva din familie, n.a.), mesaj în care el cerea ajutorul pentru tatăl său celor din afara graniţelor României: “Tatăl meu este un om muncitor, dar nu are noroc să-şi găsească un serviciu aproape, acest serviciu dorind să fie în Italia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania. Dar dacă tati pleacă să muncească, cine o să mai aibă grijă de noi? Să fim singuri e trist şi periculos aici. Vă rog, ajutaţi-l să găsească un serviciu lângă noi. Mulţumesc”.

La rândul său, mama celor doi culturişti minori din judeţul Olt spune că, pentru familia ei, nu există altă şansă decât ca soţul ei să plece la muncă în Marea Britanie, unde speră să întâlnească români care să-l ajute să-şi găsească un serviciu şi, astfel, să le permită să plătească în continuare pentru regimul de antrenament al copiilor săi: “Ei (copiii, n.a.) au un talent natural pentru asta (pentru culturism, n.a.), nu sunt forţaţi de nimic, asta este ceea ce Dumnezeu le-a sortit”.

Reamintim că, anul trecut, familia Stroe a fost la un pas de a fi despărţită de cei doi copii după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a depus la Parchetul Olt un denunţ împotriva tatălui pe care l-au acuzat de rele tratamente aplicate minorilor. Totodată, reprezentanţii Protecţiei Copilului Olt au depus, tot în aceeaşi perioadă - iulie 2013, la Tribunalul Olt, o cerere pentru preluarea celor doi micuţi din cadrul familiei şi a-i plasa într-un centru pentru copii abuzaţi. În ambele cazuri, judecătorii olteni au respins doleanţele celor de la Protecţia Copilului Olt, astfel că cei doi băieţi, Giuliano “Micul Hercule” Stroe (9 ani) şi fratele său, Claudiu (7 ani), au rămas în continuare în cadrul familiei. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt au susţinut, la acea vreme, că cei doi copii Stroe trebuie încredinţaţi statului deoarece antrenamentul intensiv la care sunt supuşi de către tatăl lor este unul inadecvat pentru vârsta lor şi că acest fapt le-ar fi afectat deja dezvoltarea fizică şi psihică.

“MailOnline” din Marea Britanie este cel mai citit ziar online din lume cu peste 189,5 milioane de vizitatori pe lună şi 11,7 milioane de cititori zilnic. Site-ul este, în fapt, ediţia online a celebrei publicaţii “Daily Mail”, fiind, alături de “The Mail on Sunday”, o divizie a DMG Media, parte a Associated Newspapers Ltd.

Vă mai recomandăm:

“Micul Hercule” şi fratele său rămân la părinţi, a decis Curtea de Apel Craiova

FOTO VIDEO "Micul Hercule” şi fratele său, la un pas de a intra pe mâna autorităţilor

VIDEO  Este oficial: tatăl “micului Hercule” de la Olt, acuzat de autorităţi de rele tratamente aplicate minorilor

VIDEO Tatăl celui mai puternic băieţel din lume, cercetat pentru rele tratamente aplicate propriului copil

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite