Luptători din judeţul Olt, implicaţi într-o reţea de traficanţi de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 11 sportivi originari din judeţul Olt au fost ridicaţi de către mascaţi şi poliţişti de la DIICOT Craiova pentru a fi duşi la audieri în legătură cu o reţea de proxenetism care se ocupa cu racolarea şi exploatarea sexuală a băieţilor în Germania contra a diverse sume de bani. Acţiunea autorităţilor a avut loc în această dimineaţă şi la ea au participat inclusiv efective poliţieneşti de la Olt.

Operaţiunea de joi dimineaţă a fost organizată de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) din cadrul IPJ Olt. Scopul acţiunii a constat în destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier ce acţiona pe relaţia România – Germania, grup alcătuit din cetăţeni români şi germani. Membrii reţelei sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă agravată şi trafic de minori.

Poliţiştii au efectuat un număr de zece percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării în municipiul Craiova şi în alte localităţi din judeţul Dolj. La finalul percheziţiilor, nu mai puţin de 50 de  persoane au fost conduse la sediul DIICOT Craiova pentru a fi audiate în acest caz, urmând ca, după finalizarea “discuţiilor” şi în funcţie de determinarea gradului de implicare a celor audiaţi, autorităţile să dispună măsurile legale. Printre persoanele duse la audieri s-au aflat şi 11 sportivi din judeţul Olt, legitimaţi până acum câţiva ani la un club sportiv din municipiul Slatina. Printre ei se pare că se află şi fraţii Nicolae şi Mihai Teşoiu, sportivi de lupte greco-romane, ultimii doi foşti elevi ai Liceului cu Program Sportiv din localitate.

Profit de 150.000 dolari SUA

Într-un comunicat emis de DIICOT Bucureşti se arată că, “începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul  Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact - box şi K1, au racolat şi transportat în Germania exclusiv persoane de sex masculin în scopul întreţinerii de relaţii sexuale - contra cost, cu cetăţeni  germani, precum  şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite. În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 - 2011 de către învinuiţi a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 dolari SUA”.

În total, din datele adunate de autorităţi se pare că peste 200 de tineri şi minori din Craiova, Slatina şi alte localităţi din sudul ţării ar fi fost racolaţi şi exploataţi sexual în Germania.

De menţionat că procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cazului cu autorităţile judiciare germane. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI Dolj. De asemenea, acţiunea a fost realizată şi cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi a “mascaţilor” din cadrul IPJ Dolj.
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite