Luni 28 iulie, ultima şansă la şomaj pentru liceenii care au picat BAC-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste jumătate dintre elevii de la Olt ce au picat BAC-ul şi-au depus dosarele pentru a beneficia de şomaj (FOTO: Mugurel Manea)
Peste jumătate dintre elevii de la Olt ce au picat BAC-ul şi-au depus dosarele pentru a beneficia de şomaj (FOTO: Mugurel Manea)

Autorităţile din judeţul Olt cu atribuţii în domeniul ocupării forţei de muncă fac un ultim apel către liceenii din teritoriu care, la sesiunea din iunie-iulie a bacalaureatului, au picat acest examen, că se mai pot înscrie doar până luni – 28 iulie, pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Dosarele de înscriere se pot depune la filialele orăşeneşti ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.

Doar câteva zile mai au la dispoziţie liceenii din judeţul Olt care nu şi-au depus dosarele pentru a obţine şomajul de la stat şi a nu pierde, astfel, următoarele şase luni cât reprezintă perioada pentru care se va acorda indemnizaţia menţionată. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt mai aşteaptă până luni – 28 iulie, ca liceenii ce nu au trecut de bacalaureat 2014 să vină la filialele orăşeneşti ale instituţiei pentru a se înscrie la Şomaj.

“Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt reaminteşte absolvenţilor de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat că au posibilitatea să se înregistreze la sediile noastre din Slatina, Balş, Caracal, Corabia şi Drăgăneşti-Olt până la data de 28 iulie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj conform Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Dacă vor depăşi termenul de 28 iulie, absolvenţii de liceu vor beneficia doar de celelalte măsuri active prevăzute de lege, respectiv informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională”, a precizat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Documentele necesare unui asemenea absolvent de liceu pentru a se înregistra la agenţiile locale ale AJOFM Olt din oraşele mai-sus menţionate sunt următoarele: act de identitate (copie şi original), act de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii (în original şi copie), adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă”. Indemnizaţia de şomaj lunară va fi de 50 % din valoarea indicatorului social de referinţă, adică va primi 250 lei/lună. Potrivit legii, acest sprijin financiar pentru absolvenţi se va acorda timp de şase luni.

Reamintim că, în judeţul Olt, în acest an au terminat efectiv cursurile clasei a XII-a un număr de 4.205 absolvenţi, dar la BAC s-au înscris numai 3.946 elevi. Dintre toţi aceştia însă, 294 elevi nu s-au prezentat la examen, iar dintre cei 3.652 elevi care au îndrăznit să se prezinte la toate probele examenului, nu mai puţin de 1.836 elevi au picat examenul. Până în prezent, conform statisticilor AJOFM Olt, s-au înregistrat 994 absolvenţi.
 

Mai puteţi citi:

Firmele de la Olt fug ca de dracu’ de angajarea proaspeţilor absolvenţi de facultate

Absolvenţii de liceu care au picat BAC-ul, aşteptaţi la Şomaj

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite