VIDEO  Nicio surpriză: singurul elev de la Olt cu 10 "pe linie" în liceu şi la BAC pleacă să studieze afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Gabriela Comănescu de la liceul "Ion Minulescu" Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)
Ramona Gabriela Comănescu de la liceul "Ion Minulescu" Slatina  (FOTO: Mugurel Manea)

Ramona Comănescu, fostă, de-acum, elevă a Colegiului Naţional “Ion Minulescu” din Slatina, este cel mai performant absolvent de liceu din judeţul Olt în anul şcolar ce a luat sfârşit. Ea este singurul elev din judeţ ce a avut media 10 atât pe parcursul celor patru ani de liceu, dar şi la probele examenului de Bacalaureat recent încheiat. Rezultatele excelente îi permit acum să meargă la studii în Scoţia şi nu ştie dacă se va mai întoarce în ţară.

Ramona Gabriela Comănescu, elevă la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina până în această vară, este în culmea fericirii. La 18 ani a ajuns să-şi vadă împlinite cele mai mari trei vise ale unui licean: să termine studiile din cursul celor patru ani cu note bune, să treacă de Bacalaureat cu o medie cât mai mare şi, mai ales, să poată intra la o facultate care să-i poată oferi un viitor cât mai frumos. În cazul de faţă, vorbim însă despre o elevă care a atins o performanţă de nimeni altcineva reuşită în judeţul Olt cel puţin în acest an şcolar care tocmai a luat final. Mai exact, Ramona Gabriela Comănescu este singurul elev din judeţ care nu doar că a terminat studiile liceale cu media 10, dar şi examenul de Bacalaureat 2014 l-a trecut tot cu “media perfectă” la toate probele.

La asemenea rezultate de excepţie nu mai miră pe nimeni faptul că eleva din Slatina a început să-şi facă bagajele deoarece a fost acceptată ca studentă a unei prestigioase universităţi din Edinburgh – Scoţia, unde va urma cursurile facultăţii de Informatică.

Dar, ca să ajungă la o asemenea performanţă de invidiat, Ramona a trebuit să sacrifice multe: ore de distracţie “fără număr” alături de prieteni sau alte lucruri faţă de care cei mai mulţi liceeni aproape că nu concep să se lipsească. Acum, însă, toate sacrificiile şi munca depusă în ultimii patru ani, dar şi înainte, şi-au arătat roadele din plin. Iar de acest lucru este conştientă şi ea. Interesant la traseul şcolar al Ramonei Comănescu este că a reuşit să obţină media 10 pe linie la BAC “pe ultima sută de metri”, adică doar după ce a făcut contestaţie la una dintre probele examenului unde primise iniţial nota 9,95 (Fizică, n.a.), dar ambiţia i-a adus, la final, un 10 “curat”, propulsând-o pe lista celor şase absolvenţi de liceu din judeţ care au fost premiaţi de Guvern pentru mediile finale la BAC 2014.

“Este frumos să ştii că munca îţi este apreciată, să ştii că toţi anii de devotament au dus la un rezultat. A fost o ambiţie a mea să iau numai 10, am avut orgoliul să reuşesc pentru că, după atâţia ani de pregătire şi cu ajutorul profesorilor, am vrut să-mi dovedesc că, într-adevăr, pot să iau şi 10 <<pe linie>>”, a declarat Ramona Comănescu.

Eleva din Slatina nu se teme pentru ce o aşteaptă peste hotare. Stăpâneşte limba engleză aproape de perfecţiune, doar nu degeaba a participat la olimpiade la această materie cu rezultate iarăşi bune.

Rezultatele excelente îi permit acum să privească cu optimism viitorul. Din această toamnă va merge să-şi desăvârşească studiile în Scoţia - la Universitatea din Edinburgh, unde va urma Facultatea de Informatică, şi nu ştie dacă se va mai întoarce în ţară la finalul studiilor.

“Am ales o facultate de la această universitate pentru dezvoltarea personală - în primul rând. Cred că această opţiune îmi va oferi multe oportunităţi şi voi învăţa multe în această experienţă. De asemenea, standardele educaţionale sunt extraordinare – este a 17-a universitate din lume”, a mai spus, cu mândrie, Ramona.

Cât priveşte viitorul ei după ce va absolvi facultatea peste hotare nu ştie, momentan, dacă va reveni în ţară: “În funcţie de oportunităţi o să văd la acel moment, deocamdată nu m-am decis”.

În judeţul Olt, potrivit evidenţelor oficiale, sunt şase elevi de liceu care au reuşit să promoveze BAC-ul cu media 10, dar Ramona Comănescu este singura dintre ei care a avut şi pe parcursul liceului media 10 la finele fiecărui an de studiu.
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Elevii de 10 din judeţul Olt şi-au primit premiile băneşti de la Guvern

FOTO  Primăria Slatina îi va premia pe elevii de 10 din localitate

BAC 2014 OLT  Elevii de 10 de la Bacalaureat şi Capacitate, premiaţi cu bani de Guvern

VIDEO  REZULTATE BAC 2014 OLT S-au afişat notele de la Bacalaureat 2014! Procentul de promovare la Olt este de 48,55%

VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite