Locuitorii din Corabia, buluc să se racordeze la reţeaua de gaze naturale

0
0
Corăbienii au intrat în secolul XXI abia anul acesta, după introducerea gazelor naturale
Corăbienii au intrat în secolul XXI abia anul acesta, după introducerea gazelor naturale

Tot mai mulţi locuitori ai oraşului dunărean Corabia doresc să se racordeze la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale inaugurate abia anul acesta, în luna aprilie. Firmele care efectuează branşamentele la reţeaua de gaze a oraşului fac cu greu faţă solicitărilor ”în valuri” venite din partea corăbienilor care vor ca, din această iarnă, să renunţe definitiv la buteliile de gaze sau să nu mai cumpere lemne.

Sute de locuitori din Corabia se prezintă săptămânal la filiala Wirom Gas din Corabia pentru a completa cereri prin care anunţă autorităţile locale că vor să se branşeze la reţeaua de gaze naturale a oraşului, semn al civilizaţiei moderne ajuns abia anul acesta în oraş. Firma Wirom Gas a inaugurat în aprilie a.c. finalizarea lucrărilor la introducerea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în Corabia, de atunci şi până în prezent numărul locuitorilor urbei care s-au racordat deja la reţea a crescut de la o săptămână la alta.

Practic, cele cinci firme care se ocupă de efectuarea branşamentelor la reţeaua de gaze a oraşului fac cu greu faţă solicitărilor venite în număr mare din partea corăbienilor care vor ca, din această iarnă, să renunţe definitiv la buteliile de gaze sau să nu mai cumpere lemne.

”Săptămânal se depun sute de cereri de racordare la reţeaua de gaze naturale, dar nu le putem onora pe toate în acelaşi ritm, astfel că sunt eliberate câteva zeci de autorizaţii în acest sens în fiecare săptămână. Încercăm să onorăm toate cererile depuse la noi în timp util astfel încât cei care au depus asemenea cereri să poată intra în iarnă racordaţi la sistemul de gaze naturale”, a afirmat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia.

”Ritmul de obţinere a autorizaţiilor de construire a fost mai lent în timpul verii, dar în ultimele săptămâni acesta a crescut semnificativ. La ora actuală ne aflăm în negocieri avansate cu subcontractorii în vederea creşterii capacităţii de lucru. În cursul săptămânii viitoare vom dubla capacitatea de lucru astfel încât să onorăm toate solicitările în cel mai scurt timp posibil. În total, există 1.300 de persoane de la case şi blocuri interesate să se racordeze la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, aceasta însemnând 1.300 cereri depuse până acum. Dintre acestea, 300 de persoane au semnat contractul de racordare, iar, dintre acestea, 100 de persoane beneficiază deja de gaze naturale. În perioada următoare vom realiza încă 90 de branşamente pentru care am primit autorizaţiile de construire. Până la finele anului, în funcţie de obţinerea autorizaţiilor şi de condiţiile meteorologice, urmează să le realizăm şi pe celelalte”, a precizat şi Mihaela Voicu, şef Serviciu Comunicare în cadrul Wirom Gas SA Bucureşti.

corabia

Până la acest moment, mai bine de o treime din apartamentele din oraş au fost branşate la sistemul de gaze naturale. Branşarea pentru o casă costă între 1.500-2.000 lei, iar pentru o scară de bloc, preţul variază între 2.000-3.000 de lei. Gazul natural este furnizat în oraş de societatea Transgaz Mediaş SA. Oficialii Wirom Gas au spus că programul de introducere a sistemului de distribuţie a gazelor naturale în Corabia să fie realizat în mai multe etape pe parcursul unei perioade de şapte ani. La ora actuală, oraşul Corabia are o populaţie de circa 20.000 de locuitori. În oraş există 6.700 locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de firme. Toţi aceştia foloseau pentru încălzire până la apariţia reţelei de gaze în aprilie a.c. naturale lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice combustibil lichid sau butelii pe gaz. 

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

FOTO  Sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Corabia, inaugurat

Oraşul Corabia, racordat la reţeaua de gaze naturale

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri