FOTO  Sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Corabia, inaugurat cu fast

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările pentru introducerea sistemului de gaze naturale au demarat anul trecut
Lucrările pentru introducerea sistemului de gaze naturale au demarat anul trecut

Zi istorică în oraşul Corabia. Reprezentanţii primăriei şi cei ai firmei Wirom Gas au inaugurat sistemul de distribuţie a gazelor naturale în acest oraş. Evenimentul a avut loc în două locaţii din Corabia: la o şcoală din localitate unde firma menţionată a cumpărat pe banii săi centrala termică pe gaz, şi, apoi, la sediul primăriei.

Prima ceremonie a avut loc la ora 12.00 la sediul Şcolii Generale nr. 2 “Dumitru Buzdun” din localitate, unde reprezentanţii firmei Wirom şi primarul oraşului, Iulică Oane, au aprins prima flacără a gazelor naturale în localitate. De menţionat că prima flacără a ars la centrala termică pe gaz pe care cei de la firma Wirom au montat-o la această unitate şcolară pe cheltuiala sa, tot ei sponsorizând şi aducţiunea de gaze în interiorul şcolii.

Ceremonia de inaugurare a continuat apoi la sediul Primăriei Corabia, unde a fost organizată o conferinţă de presă în sala de şedinţe a instituţiei.

“Ne bucurăm că acest moment mult aşteptat a sosit şi vrem să le mulţumim locuitorilor oraşului Corabia pentru răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul lucrărilor. Începerea distribuţiei de gaze naturale creează acum precondiţiile necesare dezvoltării oraşului şi creşterii nivelului de confort al locuitorilor săi”, a declarat Illo Vogelhaupt, director executiv comercial în cadrul WIROM.

La rândul său, edilul oraşului Corabia, Iulică Oane, a precizat că inaugurarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localitate va duce la creşterea vieţii economico-sociale şi a confortului locuitorilor săi.

La ambele evenimente ce au marcat inaugurarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în oraşul Corabia au fost prezente oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai firmei Wirom Gas şi localnici. Este vorba despre: Wolf Dieter Stucken din partea firmei Wintershall Erdgas, Illo Vogelhaupt - director executiv comercial Wirom Gas, Ioan Frasin - director executiv tehnic Wirom Gas, Ion Tătaru - director în cadrul departamentului dezvoltare la Transgaz SA Mediaş, Paul Stănescu - preşedintele Consiliului Judeţean Olt, consilieri locali, directori de şcoli şi de instituţii publice, elevi, profesori şi părinţi.

Firma Wirom Gas a investit până acum 2,7 milioane lei pentru construirea în oraşul Corabia a unei reţele de distribuţie cu o lungime de 7 kilometri. Planul companiei pentru anul 2015 prevede şi alte investiţii în valoare de 2,4 milioane lei, investiţii ce vizează extinderea cu 8,7 km. a reţelei de gaze naturale în oraş.

Până în prezent, 400 de locuitori din Corabia au depus cereri pentru branşarea la reţeaua de gaze, iar firma de distribuţie a semnat deja 90 de contracte. Branşarea pentru o casă costă între 1.500-2.000 lei, iar pentru o scară de bloc, preţul variază între 2.000-3.000 de lei. Gazul natural va fi furnizat în oraş de societatea Transgaz Mediaş SA. La ora actuală, oraşul Corabia are o populaţie de circa 20.000 de locuitori. În oraş există 6.700 locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social-culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de firme. Toţi aceştia foloseau până acum pentru încălzire lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice combustibil lichid sau butelii pe gaz.  

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

Oraşul Corabia, racordat la reţeaua de gaze naturale

FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului Corabia

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite