Locuitorii din Brebeni-Olt, chemaţi din nou la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul comunei Brebeni a ţinut locul edilului din decembrie anul trecut (foto - sediul primăriei)
Viceprimarul comunei Brebeni a ţinut locul edilului din decembrie anul trecut (foto - sediul primăriei)

La mai bine de şase luni după ce primarul comunei Brebeni din comuna Olt a suferit un accident vascular şi, de atunci, nu sa mai prezentat la serviciu fiind internat într-un spital din ţară, Prefectura judeţului a decis să dispună oficial încetarea mandatului de primar al lui Florentin Andronie, edilul în cauză. În următoarele trei luni, Givernul trebuie să anunţe data organizării alegerilor pentru alegerea unui nou primar.

Doar o jumătate de an s-a putut achita edilul din comuna Brebeni, Florentin Andronie, de atribuţiile ce-i reveneau prin fişa postului după ce, în iunie anul trecut, a câştigat un nou mandate de primar al localităţii menţionate, deşi sărise lejer şi fără vreun resentiment din barca PDL, în cea a PSD, cu nici o lună înainte de alegerile locale. Pentru că, în luna decembrie a anului trecut, acesta a suferit un accident vascular, el nu s-a mai putut prezenta la serviciu, fiind internat pentru recuperare într-un spital din ţară. Atribuţiile sale de edil al localităţii au fost îndeplinite de către viceprimarul Nicolae Truică.

Prefectura Olt a decis să pună capăt situaţiei de interimat şi, deoarece au trecut mai bine de 90 de zile de când primarul ales nu s-a putut prezentat la serviciu, a anunţat oficial emiterea ordinului de încetare a mandatului de primar al comunei amintite.

„Conform prevederilor legale în vigoare, calitatea de primar încetează înainte de expirarea duratei normale a mandatului dacă alesul se află în imposibilitatea de a o fi exercitat pe o perioada mai mare de şase luni consecutive. În cazul nostru, respectiv al primarului din comuna Brebeni, au trecut mai mult de şase luni, fapt pentru care a fost emis un ordin de încetare a mandatului acestuia. După ce vom remite o adresă oficială în acest sens Ministerului Administraţiei urmează ca Executivul să decidă, în maximum 90 de zile, data alegerilor locale parţiale în comuna Brebeni”, a declarat Dan Stoichicescu, şef al cancelariei prefectului de Olt.

Primarul comunei în cauză, Florentin Andronie, poate ataca decizia Prefecturii Olt în zece zile de la comunicare.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite