Licitaţia pentru Parcul Industrial Slatina, reluată în condiţiile investitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial din Slatina este amplasat la marginea urbei, spre comuna Milcov  (FOTO: Mugurel Manea)
Parcul Industrial din Slatina este amplasat la marginea urbei, spre comuna Milcov  (FOTO: Mugurel Manea)

Condiţii importante dintre cele impuse de autorităţile locale din Slatina investitorilor în Parcul Industrial de la marginea urbei vor fi efectuate în curând, la cererea investitorilor. Diriguitorii obiectivului menţionat au fost puşi în această situaţie după ce licitaţiile anterioare nu s-au soldat cu rezultatele scontate. Pentru a da un imbold firmelor să investească în Parc, stăpânii obiectivului a trebuit să facă unele concesii.

După câteva runde ale licitaţiei pentru amenajarea Parcului Industrial Slatina derulate anul acesta fără rezultatele aşteptate de autorităţi, acestea au ajuns la concluzia că ar fi cazul să ţină cont de unele doleanţe solicitate de o serie de potenţiali investitori. Reprezentanţi ai firmelor respective au transmis Primăriei Slatina, cea care deţine obiectivul menţionat, o serie de motive pentru care ar fi imperios necesară modificarea unora dintre condiţiile din caietul de sarcini iniţial al licitaţiei. Diriguitorii municipalităţii au supus plenului Consiliului Local modificările cerute de potenţialii investitori şi majoritatea dintre acestea au fost aprobate într-o şedinţă derulată la finele săptămânii recent încheiate. Dar nu toate schimbările cerute de patronii de firme au trecut de votul consilierilor slătineni.

“Au fost opt propuneri de modificare a unora dintre condiţiile pe care noi le-am impus firmelor care vor investi în Parcul Industrial Slatina, toate aceste propuneri venind din partea unor societăţi comerciale ce şi-au exprimat intenţia de a cumpăra teren în incinta Parcului. Majoritatea amendamentelor au fost aprobate de consilieri. Am avut însă şi o condiţie a potenţialilor investitori ce nu a fost aprobată şi acest lucru a avut loc pe bună dreptate, aş spune eu. Mai exact, firma sau firmele ce au depus acel amendament ar fi dorit ca noi să nu mai menţinem obligativitatea ca cei care vor cumpăra teren în Parcul Industrial Slatina să mai trebuiască să facă angajări şi locuri de muncă pe care să le menţină o anumită perioadă. Cu alte cuvinte, se dorea ca, oficial, ei să poată spune că au creat locuri de muncă, dar, în realitate, ei doar să mimeze că au angajat oameni şi să nu fie traşi la răspundere. Or acest lucru nu trebuie să se întâmple: dacă cineva cumpără teren în incinta Parcului Industrial Slatina, el trebuie să creeze 22 de noi slujbe pentru fiecare hectar de teren cumpărat”, a explicat edilul Minel Prina.

Ce facilităţi vor avea investitorii ?

În următoarea şedinţă a Consiliului Local, membrii acestui “for” urmează să dezbată forma finală a contractului de vânzare pentru loturile din Parcul Industrial Slatina, ce însumează 32 de hectare. Investitorii interesaţi să îşi deschidă o afacere în Parcul Industrial vor putea cumpăra parcele de minimum 2.000 de metri pătraţi.  Municipalitatea slătineană oferă facilităţi semnificative firmelor care se vor decide să investească în incinta Parcului: scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetului local al municipiului Slatina pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizaţii de construire pentru terenurile şi clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial; scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzător terenului aferent parcului industrial; scutire de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial. Pe lângă facilităţi, hotărârea prevede şi o serie de obligaţii pentru cumpărători: finalizarea investiţiilor în termen de cel mult 5 ani de la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare în formă autentică, crearea a minim 2,5 locuri de muncă pentru fiecare 1.000 mp teren adjudecat la licitaţie şi menţinerea numărului angajaţilor pe toată perioada de acordare a facilităţilor specifice parcului industrial.

Terenul Parcului Industrial este amplasat la marginea oraşului, pe DC 89, în zona comunei Milcov. Suprafeţele de teren sunt scoase la licitaţie în vederea realizării de investiţii pentru desfăşurarea de activităţi specifice Parcului Industrial Slatina, respectiv: producţie, prestări servicii, economice, cercetare ştiintifică, valorificare a cercetării ştiintifice şi/sau de dezvoltare tehnologică, agroindustriale, logistice şi inovative, industriale. Parcul Industrial Slatina a primit autorizaţie de funcţionare în acest sens în luna martie a.c. şi se întinde pe 32 de hectare la marginea urbei, spre comuna Milcov. Mai multe informaţii privind procedura de licitaţie sunt disponibile pe site-ul Parcului Industrial Slatina: http://www.slatinaindustrialparc.ro.

Data viitoarei licitaţii pentru Parcul Industrial Slatina va fi făcută publică în zilele ce urmează.

Vă mai recomandăm:

Concediile alungă investitorii pentru Parcul Industrial Slatina

Terenul Parcului Industrial Slatina, scos azi la vânzare pentru a doua oară

Parcul Industrial Slatina începe să-şi facă propria “carte de vizită”

Este oficial: Slatina are parc industrial

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite