Liberalii cer demisia şefului PNL Olt. PSD a câştigat în judeţul Olt 84,82% din primării, cel mai categoric scor din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce PNL a pierdut la Olt atât lupta pentru Primăria Slatina, cât şi pe cea pentru consiliul judeţean, membrii organizaţiei judeţene cer demisia şefului Gigel Ştirbu. Fostul primar al Scorniceştiului, Cătălin Davidescu, spune că Ştirbu a desemnat doar candidaţi fără şansă.

Fostul primar al oraşului Scorniceşti, care în primăvara anului trecut a fost suspendat din funcţie printr-o decizie a prefectului, după o decizie de incompatibilitate a ANI, liberalul Cătălin Davidescu, i-a cerut public, marţi, 7 iunie, demisia şefului său de partid, fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, pe care îl acuză de „dezastrul de la aceste alegeri“. PNL a obţinut nouă mandate (din 33) în Consiliul Judeţean, cu un scor de 24,66% din voturile exprimate, acelaşi partid pierzând cu un scor asemănător lupta pentru Primăria Slatina. În acelaşi timp, PSD a impus în Olt primari în 84,82% dintre localităţile judeţului (95 din 112), cel mai categoric scor din toată ţara.

„Întotdeauna antrenorul e vinovat, el face echipa“, a spus la un moment dat, despre Ştirbu, fostul primar Davidescu, în prezent profesor de sport.

Şefului PNL Olt, Davidescu îi reproşează că şi-a abandonat candidaţii, şi a făcut referire directă la Marius Bălaşa, cel aruncat în luptă pentru Primăria Slatina. „Am aşteptat o zi, în speranţa că suntem bărbaţi, bărbaţi politici, şi că domnul Ştirbu îşi va prezenta demisia pentru lipsa de rezultate şi dezastrul care s-a produs la aceste alegeri, având în vedere faptul că aveam obiective clare – câştigarea alegerilor pe judeţ şi câştigarea bătăliei pentru Slatina“, a spus Davidescu.

„Domnul Ştirbu a pierdut toate bătăliile, indiferent de tip“

Davidescu a refăcut, astăzi, firul evenimentelor în partid, amintind că niciun moment nu s-a trecut peste luptele între activiştii vechiului PNL şi cei ai PDL, fuziunea în fapt rămânând o problemă nerezolvată. Mai mult, fostul primar, membru până în această primăvară în forul de conducere judeţean al PNL Olt, îl acuză pe preşedintele Gigel Ştirbu că de fapt nu a dorit niciun moment să câştige alegerile, desemnând în toate localităţile candidaţi fără şansă şi vizând nimic altceva decât un scor aproape de media pe ţară.


Cătălin Davidescu, fostul primar din Scorniceşti, contestatarul lui Gigel Ştirbu

catalin davidescu

„Domnul Ştirbu a pierdut toate alegerile, indiferent de tip, nu a câştigat nicio bătălie. (...) Faptul că se bazează pe relaţiile de la Bucureşti nu înseamnă că e veşnic“, a spus Davidescu, acuzându-şi superiorul, de asemenea, pentru lipsa de reacţie, de orice fel, din noaptea alegerilor şi până marţi.

În asentimentul răzvrătitului din partid ar mai fi şi alţi membri, a precizat Davidescu, în special cei din organizaţiile de tineret, dar nu numai, alţii decât cei pe care funcţiile deţinute îi împiedică să aibă o reacţie de teama de a nu le pierde. Nemulţumiţii i-ar reproşa lui Ştirbu că nu a reuşit, aşa cum anunţa, să-i aducă înapoi pe cei 30 de primari racolaţi de PSD odată cu „Ordonanţa Dragnea“, unii dintre ei „primari de 60-70% în localităţile lor“.

Davidescu a condus, pentru o scurtă vreme, campania electorală a candidatului PNL pentru Slatina, Marius Bălaşa, retrăgându-se în ianuarie, când, spune, a înţeles că strategia discutată nu e niciodată pusă în practică, iar de la vârful filialei se iau decizii eronate. O discuţie „bărbătească“ ar fi avut, înainte de alegeri, şi cu preşedintele PNL Olt Gigel Ştirbu, care însă i-ar fi reamintit că e preşedinte până în 2017, neţinând cont de reproşuri şi sugestii. Deşi se aşteaptă mai degrabă la represalii, decât la demisia şefului său, Davidescu a mai precizat că nu are de gând să părăsească partidul şi, chiar mai mult, ar fi dispus să-şi asume conducerea organizaţiei Olt în cazul în care Ştirbu, în prezent preşedinte interimar, va fi înlăturat de la conducere, printr-o decizie de la centru.

Primul pe lista potenţialilor şefi ai PNL Olt, în ierarhia lui Davidescu, este însă prim-vicepreşedintele Costel Moisescu, pe care nu l-a consultat înainte de a-i cere şefului Gigel Ştirbu demisia şi al cărui purtător de cuvânt nu este, aşa cum s-a sugerat, a mai precizat fostul primar al Scorniceştiului.

„Probabil săptămâna viitoare o să-l vedeţi la alt partid“

Preşedintele PNL Olt vizat de acuzaţiile lui Davidescu reacţionează, spunând că ieşirea în presă a încă membrului de partid Cătălin Davidescu nu este o surpriză şi că şefii organizaţiei Scorniceşti din care contestatarul face parte ar fi avut în intenţie de ceva vreme să-l excludă, motivul pentru care acest lucru nu s-a întâmplat constituindu-l momentul nefavorabil, anume campania electorală în plină desfăşurare. „Mai e membru de partid?! O asemenea atitudine ca cea de astăzi, o conferinţă de presă organizată la restaurant, fără să consulte pe nimeni, îl situează clar în afara partidului. îl veţi vedea, probabil, de săptămâna viitoare la un alt partid, există semnale clare. Nu vreau să reacţionez, ar însemna să-l legitimez şi nu e cazul“, a spus Ştirbu, care a mai menţionat totuşi, răspunzând astfel acuzelor că rezultatele obţinute de PNL Olt ar fi un dezastru: „Dacă rezultatele obţinute până acum de PNL, de 17 virgulă ceva, au fost un scor mai bun decât cel de 27% obţinut în urma redistribuirii, atunci...“.

Fostul primar al Scorniceştiului îi cere preşedintelui PNL Olt demisia, după rezultatul „dezastruos“ de la Alegerile locale 2016


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite