VIDEO Rezultate Alegeri locale 2016 Olt. Ce reacţii au avut câştigătorii şi învinşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a câştigat Slatina şi Consiliul Judeţean la Alegerile locale 2016, PNL a fost „foarte aproape“, cel puţin la Slatina, de o victorie, lupta a fost încrâncenată, reacţiile învingătorilor şi învinşilor, la cald, au trădat bucurie, rezervată însă în declaraţii, în tabăra învingătorilor, şi dezamăgire în tabăra PNL.

Rezultate Alegeri locale 2016. Animat a fost, duminică –seara, doar sediul PSD din Slatina, unde echipa tehnică a centralizat ore întregi rezultatele transmise pe telefon de reprezentanţii din secţii.

Câştigătorul luptei pentru Primăria Slatina, Emil Moţ, a aşteptat ca mai întâi să existe certitudinea succesului prognozat, declaraţiile  venind în ele din urmă după ora 1,00.

„Vreau să le mulţumesc slătinenilor, atât celor care m-au votat, cât şi celor care nu m-au votat, şi vreau să-i asigur că nu-i voi dezamăgi. Vreau să-i asigur că toate punctele pe care le-am trecut pe cardul meu pe care l-am împărţit de-atâtea  luni de zile, vor fi duse la bun sfârşit. Vreau să le mulţumesc de asemenea oamenilor din organizaţia PSD Slatina, celor care au muncit alături de mine şi fără de care nu puteam ajunge aici“, a spus Moţ.

„Marius Bălaşa poate să mai candideze, e încă tânăr“

Medicul Renică Diaconescu, „vocea“ candidatului PSD de-a lungul întregii campanii, omul care şi-a asumat toate declaraţiile în numele lu Emil Moţ, prezentându-se chiar în confruntarea finală, televizată, alături de Marius Bălaşa, întâlnire de la care noul primar a lipsit, a făcut, la rândul său, primele declaraţii după anunţarea neoficială a victoriei.

„Era o victorie sigură. PNL n-a înţeles atunci mesajul pe care l-am dat. (...) PNL a coborât nivelul discuţiei. Emil Moţ, la ora aceea (momentul confruntării televizate – n.r.) era primarul Slatinei, conform sondajelor. Eu am vrut să văd care era nivelul şi ce programe au, de aceea m-am prezentat. (...) Marius Bălaşa poate să mai candideze, este încă tânăr, dar trebuie să înveţe foarte multe, să se pregătească foarte bine. Oamenii nu mai acceptă loviturile sub centură, oamenii vor programe, aşa a câştigat şi Firea la Bucureşti“, a spus Renică Diaconescu, cel care deschide lista de consilieri a PSD pentru Consiliul local.

„Am pierdut Slatina, dar am câştigat ca om şi ca echipă“

La sediul de campanie de lângă Biblioteca Judeţeană, candidatul PNL Marius Bălaşa a venit aproape de miezul nopţii, trist, singur, întâmpinat în lacrimi de cei câţiva tineri adunaţi pe scările din faţa sediului. A motivat că cei aflaţi pe lista pentru consiliul local sunt în secţiile de votare, asistă la numărarea voturilor şi încheierea proceselor verbale. În cele din urmă a oferit o declaraţie.

„Se pare, din centralizarea rezultatelor parţiale, că am pierdut Slatina. Am câştigat, în acelaşi timp, ca om şi ca echipă. Am câştigat mulţi prieteni în Slatina, oameni pe care nu-i cunoşteam, de asemeni dânşii m-au câştigat pe mine. Sunt oameni care au crezut că Slatina poate fi vindecată. Se pare că astăzi numărul celor care au interese în afaceri de corupţie din Slatina a fost, prin prezenţa la vot, mai mare decât al celor care vor să vindece Slatina de corupţie.

Le mulţumesc tuturor pentru luptă. Eu unul mă uit în ochii copilului meu şi pot fi mândru că i-am dat un exemplu despre ceea ce înseamnă să lupţi pentru ceea ce crezi. Diferenţa nu este mare, în condiţiile în care administraţia pesedistă a avut tot ce şi-a dorit - instituţii, oameni – iar noi, cu o echipă de tineri, de oameni care au crezut în şansa Slatinei, am reuşit să fim foarte aproape. Cu siguranţă în două tururi alta ar fi fost soarta alegerilor“, a spus Bălaşa.

„Sunt preşedinte al  PSD ales până în 2020“

Preşedintele PSD Olt, pe de altă parte, a afişat o bucurie rezervată, deşi rezultatul obţinut de organizaţia pe care o conduce este cel mai bun de până acum, conform propriilor declaraţii. Din semnalele din judeţ se prefigura situaţia în care PSD va câştiga peste jumătate din mandatele pentru Consiliul Judeţean, situaţie care permite partidului să facă majoritate fără alianţe.

„În primul rând vrea să le mulţumesc cetăţenilor judeţului Olt care au ieşit în număr mare la vot. Putem spune că în Olt PSD a format o mare echipă alături de locuitorii judeţului. Acest lucru nu pot să spun că nu mă bucură, mă bucură foarte mult, dar este şi o mare responsabilitate în următoarea perioadă şi o spun public, în premieră: eu sunt preşedinte al PSD ales până în 2020 şi dacă un primar, un consilier nu se va ţine de cuvânt, simplu spus nu va duce până la capăt toate proiectele la care s-a angajat, nu va avea loc în PSD, pentru că acest rezultat extraordinar pe care PSD nu l-a avut niciodată la Olt ne obligă enorm. Eu înţeleg foarte bine acest lucru şi sper ca împreună cu toţi colegii mei să răspundem într-adevăr aşteptărilor oltenilor noştri, cărora încă o dată le mulţumesc pentru că au venit în număr atât de mare.

(...) E pentru prima dată când PSD are mari şanse să facă vot politic 50 plus unu, PSD n-a avut niciodată aşa ceva, decât 46-47% în 2004. Avem posibilitatea să avem majoritate singuri în Consiliu, dar aşa cum am promis, şi mă ţin de cuvânt, mă gândesc că e foarte bine să câştigi puterea, e important, dar la fel de important este să împarţi puterea“, a spus încă preşedintele Consiliului Judeţean Olt, care a ales să nu mai candideze pentru aceste alegeri locale.

Stănescu şi-a reafirmat, în schimb, susţinerea pentru Marius Oprescu, actualul vicepreşedinte al CJ Olt şi preşedinte executiv al PSD Olt: „Marius Oprescu este un tânăr cu foarte mare expertiză. Marius Oprescu ştie exact ce are de făcut şi spun că şi dacă nu era membru de partid, nu făcea parte dintr-un partid, nu puteam să nu-l aleg ca preşedinte. Sigur că mă bucur de reuşita tuturor colegilor mei: Emil Moţ la Slatina, Radu Liviu la Caracal, Iulică Oane la Corabia, Enăchioaia la Potcoava, Udrescu la Piatra-Olt  şi bineînţeles mă bucur de reuşita tuturor colegilor mei.“, a mai spus Stănescu.
Încă nicio reacţie nu au avut reprezentanţii organizaţiei judeţene a PNL.

Primele declaraţii după încheiere votului la Alegerile locale 2016 la Slatina

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite