Investiție de peste 280.000 euro, din PNRR, la două unități de învățământ din Balș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuț Ivan (CJ Olt) și Ligia Deca, ministrul Educației, au semnat contractul pe 26 iulie
Ionuț Ivan (CJ Olt) și Ligia Deca, ministrul Educației, au semnat contractul pe 26 iulie

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Balș și Școala Profesională Specială Balș vor fi dotate cu echipamente informatice, mobilier și materiale educaționale. Finanțarea este asigurată din PNRR, printr-un contract semnat de către Consiliul Județean Olt. 

Două unități de învățământ vor primi o finanțare totală de 1,4 milioane de lei (aproximativ 280.000 de euro) pentru a achiziționa materiale educaționale, dar și mobilier nou și dispozitive electronice care vor fi folosite de elevi, la ore. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, a semnat contractul de finanțare al proiectului ”Dotare cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale a Școlii Profesionale Speciale Balș și a Școlii Speciale cu clasele I-VIII Balș”, singurele unități de învățământ subordonate CJ Olt. 

Proiectul prevede modernizarea a două  laboratoare de Informatică, un cabinet de kinetoterapie, 22 de săli de clasă elevi, una pentru preșcolari, un atelier de tâmplărie, un atelier de mecanică și două săli de sport, a transmis CJ Olt. 

”O educație specială de calitate promovează un mediu de învățare pozitiv, care să susțină succesul tuturor elevilor și să reducă riscul de izolare și discriminare. Aceasta este o investiție importantă astfel încât toți elevii să aibă dreptul la oportunități egale de învățare și dezvoltare. De asemenea, într-un mediu de învățare respectuos și adaptat nevoilor, acești copii pot crește cu încredere și pot depăși orice prejudecată. Investițiile în dotări, echipamente și materiale didactice propuse prin acest proiect reprezintă o soluție și materializarea unei șanse reale și concrete ca tinerii cu dizabilități din județul Olt să învețe o meserie care să le permită apoi să trăiască independent în societatea actuală”, a declarat Ionuț Ivan. 

Alte 93 de primării din județul Olt au semnat  săptămâna trecută contracte de finanțare pentru dotarea a peste 142 de școli. Ceremonia de semnare a contractelor de finanțare a avut loc în București, la Palatul Victoria, pe 26 iulie.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite