Zeci de școli din Iași vor fi modernizate. Investiția PNRR depășește 40 de milioane de euro

0
Publicat:

Zeci de unități de învățământ din municipiul Iași vor fi modernizate. Acest lucru este posibil datorită unei finanțări obținute prin PNRR, investiția fiind una impresionantă.

Sală de clasă SURSĂ Arhiva Adevărul
Sală de clasă SURSĂ Arhiva Adevărul

Concret, 63 de unități de învățământ din Iași vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT.  Proiectul, făcut de municipalitate pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul laşi” va fi realizat cu o finanțare de circa 18 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ce modernizări vor fi aduse școlilor din Iași

Ministerul Educației a anunțat oficial lista proiectelor eligibile, iar cel făcut de municipiul Iași a obținut 90,3 puncte, față de minimul de 70. Bunurile achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate în 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 70 din Municipiul Iași. Concret, proiectul presupune dotarea a 45 de laboratoare de informatică în școli și licee şi șase laboratoare de informatică în grădiniţe.

Totodată, 1.150 săli de clasă şi de grupă vor fi dotate cu mobilier nou, în timp ce 1.386 săli de clasă şi de grupă vor fi dotate cu echipamente TIC.

În școlile din Iași vor fi modernizate și dotate și 43 de laboratoare de științe, 30 de cabinete, 40 de săli de sport și 53 de cabinete de asistență psihopedagogică. 

Nu este singurul proiect pentru care Iașul a obținut finanțare

Tot prin PNRR,  municipalitatea ieșeană a obținut o finanțare totală de aproximativ 26 de milioane de euro, pentru reabilitarea termică a mai multor clădiri de la 14 unități școlare.

,,Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru. Fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale și modernizarea în continuare a transportului public ecologic", au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite