Inundaţii în oraşul Caracal, jandarmii şi pompierii ridică diguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii sunt ajutaţi de jandarmi la ridicarea digurilor de protecţie
Pompierii sunt ajutaţi de jandarmi la ridicarea digurilor de protecţie

Situaţie delicată în oraşul Caracal, unde apele revărsate de pe dealurile din împrejurimi au inundat aproape o sută de gospodării. Pompieri şi militari acţionează împreună cu utilaje specifice pentru a opri nivelul apelor în creştere şi, totodată, pentru a extrage apa din gospodăriile inundate. Deasemenea, salvatorii intervin pentru ridicarea unui dig de protecţie pe una dintre străzile lăturalnice din Caracal unde situaţia este critică.

Semnalul de alarmă a fost dat vineri seară, după ce ploile din ultimele 24 de ore au început să-şi facă simţite efectele. Iniţial, pompierii din Caracal au intervenit în zone periferice ale oraşului pentru extragerea apei din peste 100 de gospodării, apă acumulată din precipitaţii şi scurgeri de pe dealurile din imediata apropiere.

Situaţia era critică inclusiv în jurul orelor 22.00, când echipaje de pompieri constând în 43 de oameni dotaţi cu autspeciale, motopompe şi un autocamion, erau încă pe teren şi continuau să intervină pentru asanarea apei din curţile şi anexele gospodăreşti din Caracal.

Pentru că lucrurile ameninţau să escaladeze, pompierii au primit ajutor din partea jandarmilor, poliţiştilor şi militarilor din Caracal în ridicarea unui dig din saci cu nisip. Acţiunea s-a derulat în proximitatea străzii Gheorghe Doja, ale cărei locuinţe sunt ameninţate de apele revărsate.

“Se acţionează constant în oraşul Caracal de la orele 18.00 deoarece, în această zonă, a plouat mult înainte de codul galben de inundaţii anunţat astăzi a fi valabil între orele 14.00-17.00. Astfel că apa s-a adunat şi, apoi, s-a revărsat de pe dealuri spre zonele mai joase din Caracal. Oamenii noştri vor rămâne la faţa locului inclusiv pe durata nopţii şi chiar şi mâine, până la revenirea situaţiei la normalitate”, a precizat Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media al ISU Olt.

Mai puteţi citi:

Furtunile de săptămâna trecută din judeţul Olt au făcut pagube de 31 milioane lei

FOTO  Dig ridicat de urgenţă în comuna Brastavăţu de frica inundaţiilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite