Intrarea în Slatina dinspre Piteşti va avea un nou “look”. Primăria pune la bătaie 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor pătrunde în municipiul Slatina dinspre Piteşti vor avea parte de o imagine nouă la intrarea în oraşul de pe râul Olt deoarece autorităţile locale vor să schimbe arcada comunistă actuală. Primăria va oferi un premiu bănesc de 10.000 lei în numerar celui care va veni cu un proiect architectural pentru “poarta de intrare” în oraş, ridicată în anii ’80. Noua poartă de intrare în oraş se doreşte a deveni realitate începând de anul viitor.

Reprezentanţii municipalităţii slătinene au luat decizia de a schimba imaginea arcadei comuniste de la intrarea în oraş dinspre Piteşti. Ridicată în anii ’80 şi ajunsă într-o stare avansată de degradare, arcada menţionată se doreşte a fi înlocuită cu ceva modern, care să şteargă imaginea fadă pe care o oferă de zeci de ani. În acest sens, vor să găsească un proiect nou şi adecvat cât mai curând, chiar până la finele anului curent, pentru ca, anul viitor, acesta să fie transpus în practică.

„Este vorba despre un concurs de soluţii pe care noi l-am lansat pe site-ul Primăriei Slatina cu scopul de a găsi o idee adecvată pentru schimbarea imaginii actuale a acestei arcade de la intrarea în oraş. Noi am vrea să găsim cât mai curând o soluţie - un proiect potrivit, căruia am vrea să-i facem şi proiectarea, după care să îl punem în practică. Căutăm ceva interesant, atractiv, care să atragă atenţia şi să placă ochiului, dar să se şi potrivească oraşului nostru”, a declarat edilul Minel Prina.

Arcada actuală zace nezugrăvită de ani de zile pe Drumul European E-70 dinspre Piteşti. Literele ce compun mesajul “Bine aţi venit!” se pot desluşi cu greu deoarece o parte dintre acestea au fost şterse din cauza intemperiilor vremii. Faptul că a venit timpul unei schimbări a imaginii porţii de intrare în Slatina dinspre Piteşti este recunoscută şi în caietul de sarcini al concursului de pe site-ul primăriei.

“Intrările în municipiu nu sunt marcate prin construcţii care să creeze o impresie plăcută, actuala poartă de intrare din partea de est fiind construită în anii ’80 şi se află într-o stare avansată de degradare, nemaicorespunzând astfel noilor cerinţe ale cetăţeanului. Această investiţie este justificată de faptul că municipiul nostru şi-a schimbat foarte mult înfăţişarea, astfel că şi zonele de intrare în municipiu ar trebui să fie în concordanţă cu zona centrală. Din acest motiv Primăria Slatina propune organizarea unui concurs de arhitectură cu premii pentru o construcţie deosebită care să marcheze intrarea în municipiu, prin amplasarea ei în zona de intrare dinspre Piteşti, pe drumul european E70, între SC Alro şi localitatea Valea Mare. Beneficiarii proiectului sunt cetăţenii municipiului Slatina sau comunitatea în ansamblu, prin înfrumuseţarea şi creşterea atractivităţii oraşului, creând astfel o imagine mai plăcută a zonei”, se precizează în caietul de sarcini al proiectului.

Pentru a asigura transparenţa selectării proiectului, în comisia de evaluare a propunerilor au fost incluşi doi ziarişti. Până în prezent, la Primăria Slatina nu a fost depus ori expediat niciun proiect în acest sens, deşi autorităţile slătinene au anunţat că vor oferi un premiu bănesc reprezentând 10.000 lei.

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO  Intrările în municipiul Slatina: o arcadă comunistă, un pod ruginit şi un teren plin de gunoaie

FOTO  Intrările în capitala judeţului Olt, Slatina: nepăsare şi lipsă de imaginaţie

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite