Intervenţie mai puţin obişnuită pentru pompieri. O lebădă rănită a fost salvată şi predată medicului veterinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au predat pasărea rănită medicului veterinar FOTO: ISU Olt
Pompierii au predat pasărea rănită medicului veterinar FOTO: ISU Olt

Pompierii din cadrul ISU Olt au intervenit marţi, 6 decembrie 2016, pe un lac din apropierea râului Olt, o pasăre având nevoie de ajutorul lor.

Pe un lac îngheţat din apropierea râului Olt, pe raza localităţii Stoeneşti, judeţul Olt, a fost semnalată, marţi, 6 decembrie, în jurul orei 16,00, o lebădă în dificultate. La faţa locului au ajuns pompieri din cadrul Detaşamentului Caracal, care au acţionat cu o barcă pneumatică, la aproximativ 30 de metri de mal. Deşi la prima vedere părea că lebăda a rămas captivă între bucăţile de gheaţă, ajunşi la faţa locului au constatat că de fapt pasărea era rănită la o aripă, cel mai probabil din vina vreunui vânător.  

„Pentru a ajunge la pasăre, pompierii au folosit barca pneumatica, au spart cu un topor şi o cange gheaţa groasă de circa patru-cinci centimetri şi au ajuns la aceasta.

Lebăda, rănită la o aripă, a fost adusă la mal şi predată medicului veterinar din localitate.“, a transmis ISU Olt.

Prezenţa lebedelor a devenit o obişnuinţă pe râul Olt, încântându-i pe localnici, dar nu numai pe ei, de ani buni, de când condiţiile prielnice le-au oprit pe graţioase din drumul spre Deltă. Lebedele sunt păsări ocrotite de lege, vânătoarea fiind interzisă.

CITIŢI ŞI: Cum s-a transformat râul Olt în lacul lebedelor: explicaţia specialiştilor

SlatinaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite