Iarna şi-a făcut iar apariţia. Încă două zile de ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognoza meteorologilor s-a adeverit. Încă de la primele ore ale dimineţii de vineri – 6 martie, ninsoarea şi-a făcut iarăşi apariţia. Va ninge nu doar astăzi, ci şi pe aproape tot parcursul zilei de mâine, spun meteorologii. Specialiştii Agenţiei Naţionale de Meteorologie au considerat necesară plasarea judeţului Olt sub un cod galben de ninsori şi viscol, alături de alte judeţe ale ţării.

Vremea rea se va menţine în tot week-end-ul care urmează. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” al judeţului Olt a primit încă de miercuri - 4 martie, atenţionarea meteorologică de la ANM de cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului pentru finalul săptămânii. Atenţionarea era anunţată ca fiind oficial valabilă pentru zilele de vineri – 6 martie, până sâmbătă 7 martie inclusiv.

Astfel, în intervalul menţionat, va viscoli şi vor cădea precipitaţii însemnate sub formă de ninsoare în Oltenia, dar şi în Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.

În judeţul Olt, potrivit aceleiaşi prognoze meteo, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 50 de km/oră, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi, izolat, 30 de litri/mp. În ce priveşte temperaturile diurne, vineri vor fi între 1-8 grade Celsius, iar sâmbătă - între 0 şi 9 grade Celsius.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, dar şi instituţiile care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, inclusiv firmele care se ocupă cu deszăpezirea la nivelul judeţului Olt, au fost informate despre codul galben de ninsori şi viscol.

Primăriile din teritoriu au obligaţia ca, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, să asigure permanenţa la sediile primăriilor cu personal specializat.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Sfârşit de săptămână cu ninsori şi ger în judeţul Olt

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite