Ginerele lui Bercea Mondial, eliberat de după gratii şi plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost eliberat după aproape un an de arest preventiv
Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost eliberat după aproape un an de arest preventiv

Marius Constantin, ginerele interlopului Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial, a fost plasat în arest la domiciliu începând de ieri. Decizia este una definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel Constanţa. Eliberarea din arest survine în urma a nu mai puţin de opt încercări ale ginerelui lui Bercea de a ieşi din arest, toate respinse. El este acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al ţării.

Marius Constantin a fost reţinut în cursul lunii mai a anului trecut după ce, împreună cu soţia lui, Izaura Anghel - fiica lui Bercea Mondial (47 ani), au fost prinşi în flagrant de către procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în timp ce l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului şef al statului. Procurorii au spus că rudele lui Bercea Mondial l-ar fi ameninţat pe Mircea Băsescu cu darea în vileag - în presă - a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Marius Constantin a fost atunci arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în stare de recidivă. Acuzaţi de şantaj au fost, în acelaşi dosar începând de luni – 23 iunie 2014, şi Izaura Anghel, dar şi Grinică Ion Anghel (17 ani), fiu al lui Bercea, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar. În acelaşi dosar de şantaj este cercetat şi un alt fiul al lui Bercea Mondial, respectiv Florin Anghel (Ambasador), care este arestat în acelaşi dosar penal cu tatăl său.

Această măsura mai blândă pentru ginerele lui Bercea este definitivă şi a fost pusă în aplicare începând de ieri, 29 aprilie. Pe durata arestului la domiciliu, Marius Constantin are obligaţia să nu părăsească locuinţa fără acordul magistraţilor, să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu Mircea Băsescu, cu Marian Căpăţână sau familiile acestora. În cazul în care aceste obligaţii sunt încălcate, atunci măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv. Următorul termen pe fond în acest dosar va avea loc pe 19 mai.

De menţionat că, în acelaşi dosar, şi Mircea Băsescu a fost reţinut ulterior de DNA, în luna iunie a anului trecut, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe Sandu Anghel de închisoare.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

VIDEO Ginerele lui Bercea Mondial, săltat de DNA pentru şantaj. Soţia lui, fiica lui Bercea, avertizează pe Traian Băsescu: “Să-i spună lu’ frate-su ca să nu-mi aresteze bărbatul, atât spun!”

VIDEO  Izaura Bercea, după arestarea lui Mircea Băsescu: “Nu se ajungea aicea dacă nu ne făcea flagrantu’!”

Familia lui Bercea Mondial, decimată de DNA: cinci membri ai clanului, trimişi în judecată pentru şantaj

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite