Garcea este, oficial, consilier județean. Cum poate înclina actorul Mugur Mihăescu balanța în consiliul de la Slatina

0
0
Publicat:

Actorul Mugur Mihăescu a depus, miercuri, 23 octombrie 2024, jurământul în calitate de consilier județean. Formațiunea pe listele căreia a candidat a obținut în județul Olt cinci mandate de ales județean, din 32. Mihăescu se află și pe lista pentru Camera Deputaților.

Mugur Mihăescu și-a preluat mandatul de consilier județean FOTO: Alina Mitran
Mugur Mihăescu și-a preluat mandatul de consilier județean FOTO: Alina Mitran

Ceremonia de învestire a noilor consilieri județeni a avut loc în Sala Europa a Consiliului Județean Olt. În urma Alegerilor Locale 2024, Partidul Social Democrat a obținut în județul Olt 20 de consilieri (Virgil Delureanu, Ionuț Ivan, Mariana Matei, Ionuț Pârvu, Titu Vârban, Iulia Vlad, Dorin Postelnicu, Silviu Neacșu, Ion Voicu, Nicolae Vitan, Mirela Vasile, Gabriel Nicolescu, Toma Prună, Cristian Butnariu, Emil Marinescu, Constantin Popescu, Cristian Gheorghe, Crina Jilavu, Ionuț Tobescu, Ciprian Alexe), Partidul Național Liberal - șapte consilieri (Mariana Gheorghe, Dumitru Căleală, Viorel Rogojinaru, Gigi Ghencea, Tiberiu Pană, Adrian Mulțescu, Vasile Popa), iar Alianța pentru Unirea Românilor - cinci consilieri (Mugur Mihăescu, Ovidiu Pătru, Gabriel Braniște, Sorina Iuliana Popa, Teiu Păunescu).Marius Oprescu (PSD), câștigătorul alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt, a depus, tot miercuri, jurământul la preluarea ccelui de-al treilea mandat. 

AUR, vot hotărâtor în consiliul local de la Slatina

Mugur Mihăescu a preluat în cursul anului trecut conducerea filialei Olt a AUR. La alegerile din vară, AUR a obținut și la Slatina două mandate de consilier municipal și va reuși, cu aceste doar două mandate, să încline balanța între PSD și PNL, PSD având zece consilieri, iar PNL - nouă, din totalul de 21. Având în vedere cât ar putea cântări cele două voturi, AUR poate negocia chiar un post de viceprimar, lucru pe care primarul nou-ales, liberalul Mario De Mezzo, cafe are nevoie de control în consiliul local, nu l-a exclus. Mihăescu a declarat că discuțiile ar urma să aibă loc după cele trei tururi de alegeri care urmează. Asta și pentru că unul dintre consilierii AUR, chiar candidatul pentru funcțiia de primar, a fost exclus între timp din partid, iar la acest moment se poartă lupta în instanță pentru a se stabili cui revine postul. 

„Tot ce vom discuta, vom discuta după alegerile din 8 decembrie, este prematur acum. Noi suntem un partid nou. Așa cum o să vedeți, din ceea ce voi face eu și cu consilierii în politică, vrem să facem altfel politică, pe altă construcție. Atâta timp cât toate lucrurile sunt OK, votăm cu DA indiferent din ce parte vine. Când nu vor fi OK, vom vota cu NU și vom spune și de ce și cum vedem noi soluționarea. Deocamdată mai avem o problemă cu unul dintre consilieri, care și-a pierdut calitatea de membru de partid, și după ce vom soluționa asta și vom avea definitivate cele două locuri pe care le-am obținut în Consiliul local, bănuiesc că se va întâmpla asta după alegeri, atunci vom lua o decizie”, a precizat Mihăescu.

AUR are cinci consilieri în Consiliul Județean Olt FOTO: A.M.
AUR are cinci consilieri în Consiliul Județean Olt FOTO: A.M.

Șeful AUR Olt a mai spus că nu este interesat de funcții și că este convins că poate face, alături de consilierii săi, aceleșai lucruri și cu și fără postul de viceprimar. „Atâta timp cât noi înclinăm balanța și într-o parte și în alta putem să facem fix același lucru. Ideea este să dea Dumnezeu să n-avem de înclinat balanța, că m-am săturat de balanțe înclinate. (...) Dacă toți spun că lucrează pentru cetățean, hai să văd pentru care cetățean lucrează. Ori lucrezi pentru toți, ori atunci nu mai spui că lucrezi pentru cetățeni, că nu suntem ai mei sau ai tăi, sau roșii, sau galbeni sau verzi. Suntem aceiași oameni care avem aceleași așteptări”, a mai spus Mihăescu.

Primul pe listă la Camera Deputațiilor

Mugur Mihăescu se află și pe lista de candidați de la Camera Deputaților, depusă în județul Olt, iar șansele de a obține mandatul sunt mari. Președintele AUR Olt nu a precizat care este concret obiectivul pentru alegerile care urmează, câte voturi ar trebui să strângă AUR în Olt, menționând că miza ar fi mai degrabă să convingă alegătorii că au alternativă. 

Marius Oprescu (PSD) a preluat al treilea mandat în fruntea CJ Olt FOTO: A.M.
Marius Oprescu (PSD) a preluat al treilea mandat în fruntea CJ Olt FOTO: A.M.

Dacă 35 de ani de accelași sistem la putere îi mulțumește, eu n-am decât să mă înclin în fața dânșilor. Pe mine nu m-a mulțumit, că altfel eram acasă și-mi vedeam de golf și de pescuit. Așa, nefiind, eu cred că sunt o voce destul de puternică, și o personalitate destul de puternică, astfel încât să fiu o portavoce pentru oamenii din județul ăsta și nu numai din județul ăsta, din țară. Și cred, comparându-mă și cu cealaltă ofertă, cred că aș putea să fac mult mai mult bine oamenilor, și de aici și din țară, decât ceilalți de până acum”, susține Mugur Mihăescu.

 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite