Cod roșu de furtună în Olt. Acoperișuri luate de vânt, mașini avariate, stâlpi de electricitate pe carosabil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna care s-a manifestat joi-seara, în mai multe localități din Olt a lăsat în urmă pagube importante. Zeci de cetățeni au sunați la 112. Vântul a smuls acoperișuri și a rupt copaci, fiind doborâți chiar și stâlpi de electricitate. 

Mai multe localități din județul Olt s-au aflat, joi-seară, 13 iunie 2024, sub avertizare Cod Roșu, după zile la rând în care temperaturile au fost caniculare și aerul a devenit aproape de nerespirat.

Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe localități FOTO: ISU Olt
Pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe localități FOTO: ISU Olt

Vântul a bătut cu putere, străziile s-au umplut rapid și au pus la grea încercare rețeaua de canalizare în orașe, iar cetățenii au primit avertizări prin sistemul Ro-alert, fiind sfătuiți să se adăpostească pentru că vor fi inclusiv căderi de grindină de dimensiuni mari și medii.

Pompierii au fost asaltați de apeluri la 112, cetățenii solicitând ajutor pentru a scoate apa din subsolurile inundate, pentru a îndepărta copacii căzuți pe mașini etc.. Deși a fost prognozată grindină de dimensiuni mari și medii, cel mai probabil în urma acțiunii sistemului antigrindină oamenii au scăpat de pericol.

Dacă se descărca norul acela cred că era prăpăd. Ar fi fost grindină istorică, de asta ne-a fost frică cel mai tare. Am înțeles că ar fi ceva pagube în urma vijeliei, la solarii”, a spus Mihai Chesnoiu, din Grădinari, județul Olt.

În localitățile Grădinari și Radomirești vijelia a doborât doi stâlpi de electricitate pe carosabil, pompierii asigurând zona până la venirea operatorului care să îndepărteze pericolul.

La Scornicești pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu motopompă pentru a scoate apa dintr-un subsol. Acoperișul unei case a fost luat de vânt la Stoenești, iar în Drăgănești și Caracal vântul a doborât două acoperișuri de bloc. La Caracal acoperișul unui bloc a căzut pe două mașini. Alte două mașini au fost avariate la Deveselu, în urma căderii copacilor smulși de vijelie.

În municipiul Slatina, angajații societății Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Slatina au intervenit în mai multe puncte ale orașului pentru a îndepărta copacii puși la pământ de vânt, mai multe imagini video fiind postate pe contul de Facebook al primarului Emil Moț.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite