Haos în Bucureşti după furtuna puternică: străzi şi case inundate, copaci căzuţi sau smulși, zboruri întoarse din drum VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70-90 km/h, averse torențiale cu acumulări de 30-40 l/mp, de toate a avut parte Bucureştiul joi seara, până spre miezul nopţii, când intensitatea furtunii a început să scadă. Oamenii spun că că vijelia a lovit cu o forţă asemănătoare unui uragan.

strazi inundate Bucuresti 01 jpg

UPDATE 11.18: Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 10:30, pompierii ISU B-IF au gestionat 504 intervenții (427 în București și 77 în județul Ilfov).  

Acestea au constat în; 

- 389 de inundații; 

- 104 copaci căzuți; 

- 7 stâlpi de electricitate; 

- 2 elemente de construcție; 

- și 4 acoperișuri luate de vânt. 

Au fost afectate în total: 

- 127 de străzi; 

- 229 de locuințe, gospodării și subsoluri; 

- și 97 de autoturisme. 

Se acționează în continuare pentru rezolvarea situațiilor semnalate 

Știrea inițială: Bilanţul: străzi şi gospodării inundate, copaci căzuţi sau pur şi simplu smulşi din rădăcini, pompierii ISU fiind solicitaţi să intervină în peste 400 de situaţii.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină la foc continuu în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a furtunii, fiind afectate 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme, iar peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut. Se acţionează şi în continuare pentru rezolvarea situaţiilor semnalate.

“Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22,00 până în această dimineaţă, ora 5,00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii - 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, anunţa vineri dimineaţă ISUBIF.

Acestea au constat în: 327 de inundaţii; 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate căzuţi şi 3 acoperişuri luate de vânt.

Au fost afectate în total: 107 străzi; 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme.

În acelaşi timp, meteorologii avertizau asupra pericolelor fenemonelor extrame:

 „Până mâine dimineață (vineri - n.red.), nu este exclus ca noi linii de vijelie să se mai formeze pe partea de sud a țării. Este o schimbare de masă de aer, foarte violentă, cu toate manifestările pe care le vedem și este foarte bine să luăm în considerare mai degrabă să fim mai excesivi, precauți și să trecem cu bine peste această noapte”.

Trei stewardese au fost rănite şi mai multe avioane nu au putut ateriza

Din cauza turbulenţelor extrem de puternice, în timpul unei curse Bucureşti-Hamburg operată de o companie low-cost, când avionul ajunsese undeva deasupra Craiovei trei stewardese au fost rănite, astfel că nava a făcut cale întoarsă, iar stewardese au fost internate la spitalele Floreasca, Elias și Spitalul Universitar, cu răni uşoare la cap şi picioare.

De asemenea, mai multe zboruri care ar fi trebuit să aterizeze la Bucureşti nu au putut face acest lucru nici după ce au aşteptat o vreme îmbănătăţirea condiţiilor meteo, aşa că au fost redirecţionate spre alte aeroporturi.

„Zborul companiei HiSky dintre Timișoara și București a aterizat pe aeroportul din capitala Bulgariei, iar cel operat de SkyUp pentru Arkia pe ruta Tel Aviv - București a aterizat la Burgas”, a informat Boardingpass.

Cursa Rynair Viena - București a fost, de asemenea, redirecționată pe aeroportul din Salonic (Grecia).

La fel şi zborul Austrian Airlines Viena – București, care s-a văzut nevoit să revenă pe aeroportul din capitala Austriei după aproximativ 20 de minute de la decolarea spre București.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite