FOTO VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, directorul Spitalului Judeţean Slatina şi cele două cadre medicale au scăpat de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, în mijloc, a părăsit sediul Parchetului Olt cu ochii-n lacrimi de fericire...
Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, în mijloc, a părăsit sediul Parchetului Olt cu ochii-n lacrimi de fericire...

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, reţinut joi seară, a fost eliberat vineri seară, la expirarea ordonanţei de reţinere. El urmează să se prezinte totuşi, sâmbătă, ora 12.00, la Judecătoria Slatina, fiind singurul din grup pentru care procurorii au făcut propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Directorul Spitalului Judeţean Slatina şi celelalte două cadre medicale au fost eliberaţi şi ei.

Răsturnare de situaţie în cazul celor patru persoane reţinute joi seară pentru 24 de ore în frunte cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt - Marius Oprescu, în urma unor mandate ale procurorilor slătineni burduşite cu acuzaţii. După opt ore de audieri maraton derulate vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina nu au reuşit să se pună de acord cu cei de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, instituţie către care a fost declinată competenţa în acest dosar, astfel că, la finalul audierilor, nimeni din “lotul Oprescu” nu a rămas în custodia autorităţilor, toţi fiind eliberaţi. 

Primul care a părăsit sediul Parchetului de la Olt a fost chiar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu. La ora 20.40, acesta a ieşit din sediul instituţiei liber, exact la expirarea mandatului iniţial de reţinere pentru 24 de ore în baza căruia fusese încătuşat cu o zi înainte. Dintre cele cinci capete de acuzare iniţiale de la momentul reţinerii, el a rămas doar cu trei, cea de ucidere din culpă fiind în continuare "cap de listă".

Acestuia i-a urmat, după aproape două ore, dr. Ecaterina Buzău, şefa secţiei Primiri Urgenţe, şi asistenta medicală Maria Stanca, care vor fi cercetate în dosar în stare de libertate.

În fine, managerul Spitalului Judeţean Slatina, dr. Andrei Iordache, a ieşit şi el pe uşa Parchetului în jurul orelor 22.30, tot numai un zâmbet. Şi el va fi cercetat în libertate, acesta alegându-se însă cu interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii “îl vor“ pe Oprescu

Cele patru persoane reţinute în cazul accidentului provocat de vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, în seara zilei de 3 octombrie, au fost aduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în jurul orelor 14.20, după care au intrat direct în audieri. În vreme ce Oprescu şi managerul Spitalului Judeţean Slatina, dr. Andrei Iordache, au fost aduşi cu cătuşe la mâini, celelalte două persoane acuzate – dr. Ecaterina Buzău şi asistenta Maria Stanca – nu au purtat “brăţări”.

După şase ore de audieri, Marius Oprescu (35 ani) a ieşit din sediul Parchetului Slatina liber, cu ochii în lacrimi de fericire, după ce procurorii nu au căzut de acord dacă este cazul să emită vreun mandat cu propunerea de arestare preventivă, aşa cum se zvonea. Oficialul oltean a fost primit cu aplauze, s-a îmbrăţişat cu fratele său, după care a fost înconjurat şi încurajat de către mai multe persoane care veniseră să-l vadă şi să-l susţină.

Într-un final, aşa cum a declarat şi avocatul acestuia, Radu Ţuluca, Oprescu a putut pleca liber la expirarea celor 24 de ore ale ordonanţei de reţinere emise cu o zi înainte, dar va trebui să se prezinte sâmbătă – 26 octombrie, la Judecătoria Slatina, şi aceasta deoarece procurorii l-ar vrea, totuşi, după gratii, pentru 29 de zile. Rămâne de văzut dacă magistratul care va judeca speţa va fi sau nu de acord cu propunerea anchetatorilor.

“Mâine (sâmbătă – 26 octombrie), la ora prânzului, domnul vicepreşedinte Marius Oprescu va fi citat în stare de libertate la Judecătoria Slatina pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă solicitat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova către care s-a declinat competenţa în acest dosar”, a afirmat avocatul Radu Ţuluca.

De menţionat că, imediat după ce a părăsit sediul Parchetului Slatina, Oprescu s-a urcat într-un autoturism şi a plecat de la faţa locului, acesta revenind însă o oră mai târziu pentru a se întâlni şi discuta cu avocatul său într-o sală din incinta Judecătoriei Slatina. Pe tot parcursul audierilor, în preajma instituţiei Parchetului Slatina/Olt s-au aflat un număr mare de susţinători ai vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, numeroşi directori de instituţii descentralizate - unele aflate în subordinea CJ Olt, altele fără legătură directă. Precizăm că Oprescu este preşedinte al PSD Slatina şi vicepreşedinte PSD Olt.

Dr. Ecaterina Buzău: “Sunt nişte neadevăruri! Să se facă dreptate!”

A doua persoană eliberată a fost dr. Ecaterina Buzău. Dacă, la momentul aducerii la audieri, aceasta nu s-a putut abţine să nu declare ziariştilor că toate acuzaţiile sunt neadevăruri şi că vrea să se facă dreptate, la ieşirea din instituţie zece ore mai târziu, doctoriţa - liberă şi fără nicio interdicţie - nu a mai declarat nimic, ci s-a îndreptat direct către un autoturism, apoi a plecat spre casă. Ea va fi cercetată în libertate în dosar.

Managerul Spitalului Judeţean Slatina, dr. Andrei Iordache, acuzat iniţial de favorizarea infractorului şi abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost singurul dintre cei patru suspecţi reţinuţi joi seară care a ieşit pe uşa Parchetului Slatina cu un zâmbet larg pe faţă. Acesta şi-a îmbrăţişat părinţii prima dată, apoi o parte dintre prietenii prezenţi la faţa locului. Nu a declarat nimic. Potrivit anchetatorilor, el va fi cercetat în continuare în acelaşi dosar – dar în stare de libertate, şi nu va avea voie să părăsească ţara.

Asistenta medicală Maria Stanca a plecat şi ea de la Parchetul Slatina direct către casă, urmând să fie anchetată tot în stare de libertate.

Reamintim că Marius Oprescu a fost reţinut joi seară, fiind învinuit de cinci infracţiuni, printre care şi ucidere din culpă după ce, în seara de 3 octombrie a.c., a provocat un accident de circulaţie pe raza oraşului Piatra-Olt în urma căruia o persoană de 34 de ani a decedat marţi - 22 octombrie, la Spitalul Judeţean Slatina. El a fost acuzat de anchetatori că ar fi încercat să muşamalizeze cazul. Detalii despre derularea lucrurilor puteţi citi în articolele de mai jos pe această temă...

Vă mai recomandăm:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi dosar au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean Slatina, o doctoriţă şi o asistentă

Este oficial: Marius Oprescu, vicele CJ Olt, acuzat de cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi fals privind identitatea

Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite