FOTO-VIDEO  De 1 Mai, slătinenii au ieşit la Pădurea Strehareţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurea Strehareţi este locul cel mai des ales de slătineni pentru a petrece timpul liber   (FOTO: Mugurel Manea)
Pădurea Strehareţi este locul cel mai des ales de slătineni pentru a petrece timpul liber   (FOTO: Mugurel Manea)

De Ziua Muncii, slătinenii au năvălit asupra Pădurii Strehareţi de la marginea oraşului. Ei au respectat obiceiul şi de această dată, deşi locul cu pricina unde se adună amatorii de distracţie arată dezolant, însă este cel mai apropiat loc de oraş pentru a petrece în aer liber o zi liberă. Autorităţile, jandarmi şi poliţişti locali, au organizat constant patrule în această zi în perimetrul cu pricina pentru evitarea oricărui eventual incident.

Slătinenii au început să vină la Pădurea Strehareţi încă de dimineaţă, undeva după orele 10.00, mai întâi în grupuri mici de câte 4-6 persoane, pentru ca, ulterior, grupurile să devină mai „consistente”. Astfel că, după orele 12.00, puteau fi văzute familii întregi deplasându-se fie pe jos, fie cu maşina, către Pădurea Strehareţi de la marginea urbei. Dacă o parte dintre slătineni au venit la pădure doar cu ceva bani în buzunar pentru a-şi putea cumpăra de la faţa locului o porţie de mici/hamzie/friptură sau o bere ori un suc, alţii au venit pregătiţi pentru o zi la grătar ca la carte. 

Printre aceştia s-a numărat şi Gabriel D., care, alături de un grup numeros de prieteni, veniseră pregătiţi cu „materia primă” de nelipsit pentru orice grătar reuşit: carne de mici şi de pui, câteva sticle de 2,5 litri de bere, plus câteva bidoane de suc tot de 2,5 litri.

"În fiecare an venim aici, deşi nu ai ce vedea în afară de pădure. Dar tot e bine şi-aşa, alţii nu au nici această posibilitate şi sunt nevoiţi să plece undeva cu mult în afara oraşului unde ei locuiesc. E bine că avem grătarele astea puse de primărie - din ce am înţeles, ne mai scutesc de nişte greutăţi în plus, aşa că poţi să vii direct doar cu ce îţi trebuie pentru un picnic. Stăm şi noi câteva ore, iar, apoi, <<o tăiem>>, dar nu acasă, ci la o terasă, undeva – vedem noi”, a spus acesta, în uralele amicilor.

Faptul că primăria a avut şi de această dată în vedere amenajarea a două puncte pentru amatorii de grătar a ajutat mult. Cele 20 de grătare, dispuse câte zece în două puncte aflate la o distanţă de nici 400 de metri, au fost luate cu asalt de către slătineni, care şi-au organizat "cartierul general" în imediata apropiere a acestora. Deşi reprezentanţii autorităţilor locale au tot lansat în presă, zilele trecute, avertismente potrivit cărora cei care vor veni la Pădurea Strehareţi de 1 Mai să-şi parcheze autoturismele doar în locurile special amenajate în acest sens pentru a nu îngreuna circulaţia şi, eventual, producerea de accidente, prea puţini proprietari de autoturisme au ţinut cont de acest lucru. Astfel, traficul rutier a fost unul non-stop în perimetrul Pădurii Strehareţi, organizarea lăsând oarecum de dorit în lipsa unui punct fix de control al Poliţiei Locale la intrarea în zonă, cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Una peste alta, atmosfera de la Pădurea Strehareţi de 1 Mai a fost una relaxată. Mai mulţi comercianţi şi-au instalat punctele de vânzare cu diverse produse pentru copii şi nu numai pe platoul central al perimetrului menţionat, alături de vânzătorii de mititei, bere şi suc, vată pe băţ etc. Cei care au venit cu copiii la pădure au fost cei mai „stresaţi” deoarece tarabele cu jucării au fost omniprezente şi au avut un mare succes printre cei mici.

De menţionat că jandarmii şi poliţiştii locali au fost şi ei prezenţi la Pădurea Strehareţi pentru a preîntâmpina producerea unor eventuale incidente.
 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO Grătarele de la Pădurea Strehareţi din Slatina îşi aşteaptă clienţii de 1 Mai

FOTO  Grătarele distracţiei, reamplasate în Pădurea Strehareţi din Slatina

Jandarmii olteni, cu ochii pe minivacanţa de 1 Mai

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite