FOTO  Tabăra de pictură "Danubius" de la Corabia, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Taberei de Creaţie Plastică pentru Copii „Danubius”, desfăşurată în oraşul de la Dunăre – Corabia, a ajuns la final, iar organizatorii s-au declarat mulţumiţi nu doar de numărul participanţilor, dar şi de modul cum s-au derulat lucrurile. Micii pictori au avut, astfel, ocazia, de a picta direct în stradă, sub privirile trecătorilor.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural (CJCPCTC) Olt, în parteneriat cu Primăria Corabia, au organizat, în perioada 24-29 iunie, un proiect special dedicat elevilor cu înclinaţii artistice din judeţ: “Tabăra de Creaţie Plastică pentru Copii <Danubius>”. În această tabără au participat elevi ce au dovedit că au talent în artele plastice, recomandaţi de către profesori de specialitate, care au participat şi la alte expoziţii, concursuri, tabere de acest gen. Au fost prezenţi un număr de 12 copii împreună cu şapte artişti plastici consacraţi sau profesori de desen.

De-a lungul săptămânii în care a avut loc tabăra, artiştii plastici, împreună cu organizatorii, au stabilit puncte de lucru strategice pe raza oraşului Corabia, în care elevii au pictat nu s-au sfiit să picteze direct pe stradă împreună cu artiştii consacrati. Cu această ocazie au existat multiple dialoguri neconvenţionale, în special pe teme creative, modalităţi de expresie plastică, probleme de tehnică de execuţie şi chiar a modului de adresabilitate către public.

Artiştii plastici care au fost prezenţi în această tabără sunt: George Păunescu, Mihai Marin Cârstea, Paul Tudor Balş, Cristina Bacicu-Botez, Severică Mitrache, Dan Dimulescu şi Elena Adela Bucureşteanu, profesor de desen din oraşul-gazdă al manifestării, Corabia. Au mai fost prezenţi şi Florian Dumitrescu, director al CJCPCTC Olt, respectiv Ristina Baboi - referent de specialitate şi coordonatorul acestui proiect.

De asemenea, copiii participanţi au fost următorii: Loredana Scutelnicu, Ana Maria Andrei, Mădălina Petcu, Roxana Istrate, Andreea Drăguinea (din oraşul Corabia), Maria Jitianu, Anastasia Ştefănescu, Priscila Brânzaru, Matei Păunescu, Greta Nedelcu (Slatina), acestora adăugându-li-se Amalia Stroe din Balş şi Alexandra Comănceanu din Caracal.

“A fost un proiect de credinţă şi de suflet, care şi-a propus să stimuleze expresivitatea copiilor prin pictură. Cei care au venit să vadă tablourile participanţilor au descoperit, în fiecare din ele, puţin din puritatea fiecărui artist şi, sperăm noi, au plecat cu gândul că arta ne face mai buni”, a declarat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri