FOTO  Singurul parc din Corabia a intrat în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de reabilitare a singurului parc din oraşul Corabia au demarat în trombă
Lucrările de reabilitare a singurului parc din oraşul Corabia au demarat în trombă

Locuitorii oraşului Corabia se vor putea plimba, până la finele acestui an, pe aleile modernizate ale singurului parc din localitate. Nereabilitat de la amenajarea sa în anii ’70, Parcul Central din Corabia s-a degradat constant în ultimii 45 de ani, fapt pentru care autorităţile locale au reuşit, anul trecut, să semneze un contract pentru „resuscitarea“ parcului prin intermediul unui proiect pe fonduri europene.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Parcului Central din oraşul Corabia au demarat în trombă în această săptămână şi, până la finele anului, vor fi cu siguranţă terminate, dau asigurări reprezentanţii primăriei din localitate.

Până la acest moment au fost extrase de pe raza întregului parc toate băncile vechi din ciment, care vor fi înlocuite cu piese noi de mobilier urban. De asemenea, au fost trasate primele schiţe ale noilor alei ale parcului.

”Proiectul de reabilitare-modernizare a Parcului Central din Corabia se derulează cu fonduri provenind în majoritate de la Uniunea Europeană. Este vorba despre un proiect în valoare de aproape 1,3 milioane lei, parte a Programului Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-2013, transpunerea sa în practică fiind făcută împreună cu Asociaţia Prietenii Pescarilor”, a afirmat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia.

Noua imagine a Parcului Central din oraşul Corabia va presupune sistematizarea aleilor cu decopertarea aleilor existente şi refacerea lor pentru a crea un sistem unitar împreună cu noile alei; desfacerea şi înlocuirea mobilierului urban deteriorat şi învechit (bănci, stâlpi de iluminat, coşuri de gunoi) cu mobilier urban modern, construirea unui nou foişor modern.

De asemenea, vechea fântână arteziană va fi desfiinţată şi va fi amenajat un nou foişor, acesta urmând să fie dotat cu măsuţe pentru şah sau alte activităţi socio-culturale. Se va mai realiza şi un sistem modern de irigat a spaţiilor verzi cu aspersoare.

Nu în ultimul rând, va fi avută în vedere oferirea unui nou aspect intrării în parc conform cu tema parcului - „Grădina Publică a Pescarilor din Corabia”, va fi realizat un nou loc de joacă pentru copii împărţit pe vârste - cu dotări şi echipamente modern, şi vor fi amplasate două WC-uri ecologice. În peisaj va mai apărea un sistem nou de iluminat cu proiectoare dotate cu panouri solare pentru suplimentarea necesarului de energie electrică.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

FOTO  Au început lucrările de modernizare a bazei sportive ”San Siro” din Corabia

FOTO  Sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Corabia, inaugurat

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri