FOTO  Au început lucrările de reabilitare a bazei sportive ”San Siro” din Corabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura bază sportivă ”de stat” din oraşul Corabia va fi ”readusă la viaţă” până la finele acestui an după ce, zilele trecute, aici au demarat lucrările de reabilitare a acestui obiectiv. Deşi contractual prevede un termen de finalizare a lucrărilor de şase luni, se pare că acestea vor fi terminate mai devreme. Banii pentru modernizare vin de la UE.

Contractul pentru reabilitarea Bazei sportive ”San Siro” din Corabia a fost semnat anul trecut pe Programul Operaţional pentru Pescuit (POP) 2007-2013 şi cu ajutorul Asociaţiei “Prietenii Pescarilor”. Fondurile provin de la Uniunea Europeană. Zilele trecute, la obiectivul anterior menţionat au poposit primele utilaje, iar muncitorii au început în forţă lucrările.

Conform informaţiilor reprezentanţilor Primăriei Corabia, lucrarea va fi terminată până mai devreme de termenul oficial anunţat.

”Baza sportivă SAN SIRO din oraşul Corabia va avea o cu totul altă faţă până la finele acestui an. Ea nu a mai fost folosită de ani de zile deoarece se degradase foarte mult, practic – aici nu se mai putea practica niciun sport din cauza vegetaţiei ce împânzise întreaga zonă, deşi acesta era obiectul său de activitate. În câteva luni, acest obiectiv va fi iarăşi pus la dispoziţia locuitorilor oraşului Corabia, oferind condiţii optime pentru practicarea mai multor sporturi”, a afirmat Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei oraşului Corabia.

Proiectul prevede efectuarea următoarelor lucrări: consolidarea şi reabilitarea clădirii deja existente “Corp 1” şi amenajarea, în interiorul ei, a unei săli multi-funcţionale, respectiv consolidarea şi reabilitarea clădirii existente “Corp 2”  - însoţită de readucerea ei la funcţiunea iniţială - scenă pentru susţinerea evenimentelor socio-culturale.

De asemenea, vor mai fi avute în vedere: refacerea aleei principale de acces, reabilitarea gradenelor existente prin curăţare şi înlocuirea celor degradate, refacerea terenului sportiv pentru diverse tipuri de activităţi sportive - fotbal, handbal, activităţi socio-culturale şi, de asemenea, asigurarea posibilităţii de amenajarea unui patinoar pe timp de iarnă. Nu în ultimul rând, se vor reamenaja spaţiile verzi,  se vor planta pomi şi se va reface gardul perimetral al bazei sportive.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 1,3 milioane de lei.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

FOTO  Singura bază sportivă “de stat” din Corabia, revitalizată cu fonduri europene

Autorităţile centrale tratează superficial problema ”gâtuirii” Dunării la Corabia

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri