FOTO  Mărţişoarele au împânzit Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Slatinei se află "sub ocupaţia" comercianţilor de mărţişoare şi alte obiecte de sezon  (FOTO: Mugurel Manea)
Centrul Slatinei se află "sub ocupaţia" comercianţilor de mărţişoare şi alte obiecte de sezon  (FOTO: Mugurel Manea)

Cu câteva zile înainte de ziua de 1 Martie, arterele principale ale Slatinau au fost asaltate deopotrivă de către comercianţii de mărţişoare şi simplii clienţi. Bulevardul Alexandru Ioan Cuza este deja aproape impracticabil pe trosonul aflat vizavi de Cuptorul de Aur. Produsele ce pot fi cumpărate sunt de toate culorile şi pentru toate buzunarele.

Comercianţii cei mai nerăbdători şi-au ocupat deja poziţii strategice în calea clienţilor, pe bulevardul anterior menţionat, în speranţa că, dacă se vor prezenta la devreme “la serviciu”, vor avea încasări mai mari decât dacă vor aştepta până mai aproape de 1 Martie. De dimineaţa până seara, aceştia îşi aranjează non-stop marfa pe mesele întinse pe trotuarul cu pricina şi încearcă să-şi atragă cât mai mulţi muşterii.

De cealaltă parte sunt mesele libere ale comercianţilor care încă mai aşteaptă să-şi facă apariţia. În acest sens, pentru a nu-şi pierde poziţiile mai mult sau mai puţin bine alese, aceştia şi-au poziţionat mesele în spaţiile deja rezervate la Primărie. Comercianţii speră ca slătinenii să scoată mai mulţi bani din buzunare în această primăvară decât anul trecut de 1 Martie.

“Anul trecut am ieşit cu marfa cu două zile înainte de 1 Martie, acum am zis să apărem mai devreme şi aşa am făcut. Dacă vremea nu era frumoasă, nu ne repezeam să apărem cu marfa pe piaţă, dar e păcat să stai acasă cu marfă dacă vremea e frumoasă. Pierzi bani. Noi chiar avem preţuri mai mici acum, o să umblăm la ele pe 1 (Martie, n.r.), dar mai devreme nu o facem pentru că ne stricăm afacerea. Măcar să vindem noi tot ce avem până atunci, dar nu cred că va fi aşa pentru că suntem mulţi, sunt multe produse frumoase pe piaţă“, spune Iuliana D., din Curtişoara, comerciant de mărţişoare.

Până marţi – 24 februarie, municipalitatea a eliberat un număr de 124 de autorizaţii de comercializare a mărţişoarelor şi a altor produse specifice acestei perioade.

Cei mai mulţi comercianţi sunt comasaţi pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza – aproape 100, alţi 13 pot fi întâlniţi în zona Pieţei Steaua, iar 14 sunt la Piaţa Zahana. Numărul acestora se va mări semnificativ pe măsură ce se va apropia ziua de 1 Martie. Persoanele interesate să comercializeze produse specifice acestei zile sunt aşteptaţi încă să solicite autorizaţie de la Direcţia de Patrimoniu a Primăriei Slatina, aceştia trebuind să ştie că taxa de obţinere a autorizaţiei este de 31 de lei, iar taxa de teren este de 4,5 le/mp/zi. Autorizaţiile se pot obţine până pe data de 8 martie.

Printre produsele ce se află deja la vânzare se numără nu doar tradiţionalele mărţişoare confecţionate din te miri ce materiale, ci şi obiecte de decor, broşe hand-made sau din metale preţioase, inele, lănţişoare, flori etc.
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite