FOTO  Judeţul Olt, acoperit complet cu echipaje SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt deţine autospeciale ce vor deservi unităţile SMURD din toate cele şapte localităţi unde pompierii au subunităţi. Ultima localitate dotată cu maşină şi echipaj specializat SMURD este comuna Osica de Sus, care, astăzi, a intrat în posesia unei ambulanţă tip B 2, dotată pentru intervenţii de urgenţă.

Numărul ambulanţelor SMURD cu care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt va acţiona pe viitor în sprijinul cetăţenilor judeţului a crescut, începând de astăzi, la şapte echipaje de prim-ajutor medical calificat. O ambulanţă SMURD tip B-2, prevăzută cu echipaj medical de urgenţă cu asistent medical şi dotare pentru intervenţii de urgenţă, a intrat în posesia subunităţii din comuna Osica de Sus. Dotarea întregeşte, astfel, capacitatea de intervenţie a ISU Olt în cazuri de accidente şi nu numai, pompierii având în acţiune încă şase localităţii prevăzute cu echipaje SMURD: Slatina, Caracal, Balş, Scorniceşti, Vişina, Stoeneşti.

La activitatea de operaţionalizare a SMURD - Osica a fost prezent prim-adjunctul inspectoruluii şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, maiorul Adrian Tănase. “Beneficiarii principali ai serviciilor noului echipaj SMURD din comuna Osica de Sus vor fi miile de locuitori din zona arondată subunităţii. Echipajul poate interveni şi în afara zonei de intervenţie la urgenţele medicale din aria de competenţă dacă, la momentul respectiv, nu este un alt echipaj mai apropiat”, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media al I.S.U. Olt., care a precizat că echipajul va fi prevăzut cu subofiţeri-paramedici ce au absolvit cursul de prim-ajutor medical şi descarcerare.

Dotările ambulanţei SMURD de la Osica de Sus

Ca şi echipamente ale noilor autospeciale B-2 se numără: targă principală (cu roţi în cazul autosanitarelor) cu sistem fixare pacient, saltea vacuum, scaun cu rotile cu sistem fixare pacient (în afara cazului când targa principală are şi această funcţie), targă rigidă completă pentru coloana vertebrală, dispozitiv de tracţiune pentru fracturile de femur, KED (extractor pentru imobilizarea în ax a extremităţii cefalice/gâtului şi trunchiului în vederea extragerii accidentaţilor din autovehicule), aparate de oxigen, balon ventilaţie adult/copil cu măşti de diferite mărimi şi rezervor suplimentar pentru oxigen, set căi orofaringiene adult/copi, laringoscop cu lame de diferite mărimi (adult/copil), piesă intermediară de ventilaţie artificială cu gură (mască de insuflaţie), aspirator staţionar electric cu capacitate minimă a rezervorului de 1 litru, aspirator portabil electric re-încărcabil cu rezervor minim de 1 litru, defibrilator semiautomat, pulsoximetru (poate fi integrat în defibrilator cu excepţia elicopterului şi a avionului), stetoscop, sonde de aspiraţie diferite mărimi, sonde de intubaţie traheală etc.

În primele şase luni ale acestui an, cele şase echipaje ale SMURD Olt au intervenit la 1.749 de solicitări, asistând din punct de vedere medical 1.765 de persoane, dintre care 1.625 adulţi şi 140 copii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite